Twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid methlab Wânswert

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een groot drugslab dat begin dit jaar werd opgerold in Wânswert. Het gaat om een 47-jarige Amsterdammer en een 64-jarige man uit Almere. Zij waren waarschijnlijk ook betrokken bij een drugslab dat werd aangetroffen in Lucaswoude in Groningen.
© Plysje
De politie deed op 13 februari 2020 een inval in de boerderij in Wânswert, die in beeld was gekomen na tips. Het betrof een actief lab in een afgelegen boerderij waar vermoedelijk methamphetamine (crystal meth) geproduceerd werd.
Daarnaast werd er een lab in aanbouw ontdekt. Ook werd er een grote hoeveelheid eindproduct van een synthetische drug aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om crystal meth met een straatwaarde van rond de 4 miljoen euro. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Inval Lucaswolde

Bij een inval in een pand in Lucaswolde in Groningen op 27 oktober trof de politie ook een drugslab aan. Daarbij zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Amsterdam, Almere en de gemeente Westerkwartier. Uit onderzoek is gebleken dat twee van de verdachten (de 47-jarige man uit Amsterdam en de 64-jarige man uit Almere) ook betrokken zouden zijn bij het drugslab in Wânswert.

Fertochten langer fêst

De raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden heeft besloten alle vier de verdachten voor 90 dagen langer in voorarrest te houden.
De twee mannen die betrokken zouden zijn bij het drugslab in Wânswert worden naast het medeplegen van het vervaardigen van crystal meth in Lucaswolde en Wânswert ook verdacht van voorbereidingshandelingen voor het vervaardigen hiervan, omdat in Wânswert een werkend lab én een lab in aanbouw werd aangetroffen.