Teleurgestelde reacties bij SC Heerenveen: "Ik had het gevoel dat we in een rondo speelden"

Trainer Johnny Jansen is teleurgesteld dat SC Heerenveen zondag verloor van AZ: "Het is een teleurstellende middag". De trainer zag dat zijn ploeg 90 minuten lang achter de bal aan liep. Ook middenvelder Joey Veerman is teleurgesteld over het resultaat. "De avond is wel vrij frustrerend, je houdt er een slecht gevoel aan over."
© www.orange-pictures.nl
Jansen: "Het leerzame van vandaag is dat als je naar dit tempo toe wilt als ploeg, dan moet je leren herkennen wat er gebeurt op het veld. En daar ook sneller naar handelen. Dat is wel een stap die we nog moeten maken. Wanneer een tegenstander druk op ons zet en je wilt in dat tempo mee dan moet je sneller bewegen, handelen en herkennen waar op een andere plek de ruimtes zijn. We zijn al mooi onderweg, maar we moeten de stap nog wel maken. Om van dit soort wedstrijden échte wedstrijden te maken."
Kijk hier naar de reactie van Johnny Jansen:
Hearrenfean AZ 2
Jansen zegt AZ een goede ploeg te vinden, vooral in balbezit: "Ik verwachtte niet dat we daaraan zouden tippen. Maar wel dat we er een wedstrijd van konden maken, dat hebben we niet gedaan. De avond is hierdoor wel frustrerend. We hebben er geen 'battle'van kunnen maken. AZ zette heel snel druk op ons, dan kom je niet toe aan de counter." Over de kans in de eerste minuten die niet goed werd uitgespeeld, is Jansen helder: "Volgens mij is dat een heel goed voetbalmoment. Daar moet je de 1-0 maken. Henk krijgt de bal nog een keer van Lucas die net niet aankomt. Maar al met al was het onvoldoende."

Veerman: "We waren niet goed genoeg"

Spelmaker Joey Veerman is het met zijn trainer eens. "De eindconclusie is dat wij niet goed genoeg waren. We hadden een paar mogelijkheden om te scoren en de laatste weken vliegen die ballen er ook in. Maar vandaag niet. Zij speelden wel goed."
Kijk hier naar de reactie van Joey Veerman:
Hearrenfean AZ 3
"Het is jammer dat de 0-3 valt na rust, dat is de klap dan zie je wel dat de moed in de schoenen zakt. Zij kwamen er goed onderuit en in het druk zetten waren we niet goed genoeg. Dat is jammer, je wilt toch laten zien dat je op deze plaats hoort."
Het komend weekeinde staan er interlands op het programma. Er is dus geen eredivisievoetbal. Ook Jong Oranje heeft interlands staan, maar Veerman zit niet bij de selectie. "Mensen zeiden dat net al, maar ze hebben goede spelers en zijn geplaatst voor het EK. Ik ben een paar keer geblesseerd afgehaakt, misschien denken ze dat ik steeds geblesseerd ben. Ik heb ook wel wat pijntjes, misschien is het wel goed om even een paar dagen rust te hebben."

"AZ was twee maatjes te groot"

Ook keeper Erwin Mulder stond teleurgesteld voor de camera. "Ik had er veel van verwacht. Je weet dat ze een goede ploeg hebben, dat konden we zien. Ik had ook het gevoel dat we in een rondo speelden, wij gaven niet thuis. Dat is ook de kwaliteit van AZ. Zij krijgen de credits."
"Wanneer je wel voor komt kun je een andere wedstrijd krijgen. Ik had gedacht dat we dichter bij AZ zouden zitten, maar zij speelden met veel beweging goed onder onze druk uit. Je gaat met goede bedoelingen de tweede helft in, maar die 0-3 is wel een aardige tik. We hebben nog geprobeerd om de 1-3 te maken, maar AZ was misschien wel twee maatjes te groot voor ons."
Kijk hier naar de reactie van Erwin Mulder:
Mulder