Henk Veerman blij met defensie: "Dan kunnen we er voorin vol op klappen"

Met een 4-1 overwinning op Sparta zondagmiddag blijft SC Heerenveen bovenin meedraaien in de eredivisie. De Heerenveners stonden in de rust al met 3-0 voor door goals van Benjamin Nygren, Jan Paul Van Hecke en Henk Veerman. De ploeg van trainer Johnny Jansen heeft nu 16 punten uit 6 wedstrijden. Daarmee staan ze twee punten achter op koploper Ajax.
Aanvaller Henk Veerman na afloop van het duel:
Henk Veerman na afloop van de wedstrijd
Spits Henk Veerman maakte twee doelpunten en is nu topscorer van Nederland met zeven goals in zeven wedstrijden: "Ik ben er niet me bezig, maar het is leuk en mooi meegenomen. Het gaat nu gewoon erg goed, en dat hoop ik zo lang mogelijk vol te houden. Maar als ik volgende week opzij kan leggen in plaats van zelf te schieten, dan doe ik het."

'Wachten op de counter'

De lange aanvaller was in de wedstrijd tegen Sparta vooral blij met de verdediging van zijn ploeg. "Ik denk dat we een hele degelijke achterhoede hebben, die gewoon weinig weggeeft. Dan kun je wachten op een counter, want je weet dat het achterin goed staat. Op die momenten kun je dan vol vooruit klappen als aanvaller. Daar moeten we op voortborduren."
Trainer Johnny Jansen over de overwinning tegen Sparta:
Johnny Jansen nei de oerwinning
In de slotminuut kreeg Heerenveen een penalty tegen. Dat maakte voor de wedstrijd niets meer uit, maar trainer Johnny Jansen was opgetogen met de reactie van zijn ploeg. "Je ziet die jongens dan in de kleedkamer balen. Ze lopen niet de polonaise. Dat is het karakter van dit elftal."

'Veel kwaliteit op het veld'

In het duel met Sparta zag Jansen dat zijn ploeg steeds beter begint te voetballen. "We spelen heel compact, we zetten op het juiste moment druk, we veroveren op het juiste moment de bal. Zo kunnen we mensen uit ruimtes weg laten lopen. Zo gaan we steeds beter voetballen, omdat we elkaar steeds beter vinden. We hebben op dit moment veel kwaliteit op het veld lopen."
Over zijn topscorer, Henk Veerman, zegt Jansen: "Ik zie een hele mooie wisselwerking tussen Henk en de groep. Wat hij laat zien, dat is bij momenten fantastisch. De discipline moet hoog blijven bij ons, als we dan stapje voor stapje nog beter worden dan gaat het hopelijk nog heel veel punten opleveren."