sc Heerenveen in KNVB Beker te sterk voor verzwakt TOP Oss

sc Heerenveen heeft dinsdagavond eenvoudig de tweede ronde van het KNVB Beker-toernooi bereikt. In het Abe Lenstra stadion was de eredivisionist met 3-1 te sterk voor TOP Oss. Het was lang onzeker of de wedstrijd tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie door kon gaan vanwege een corona-uitbraak bij TOP.
SC Hearrenfean fiert in doelpunt © www.orange-pictures.nl
De thuispoeg kwam al in de elfde minuut op voorsprong door een doelpunt van Joey Veerman. Hij kon met een geplaatst schot in de verre hoek keeper Bo Geens passeren. De eerstedivisionist kwam met bijna een half uur op de klok weer op gelijke hoogte. Joshua Sanches schoot na een hakbal van Dennis van der Heijden via de binnenkant van de paal binnen.
Lang kon de Brabantse ploeg niet van de 1-1 genieten, want vier minuten later maakte Benjamin Nygren daar met een intikker op aangeven van Joey Veerman er 2-1 van. Nygren was in de 40e minuut ook betrokken bij de derde Friese goal van de avond. Rodney Kongolo zou zijn corner via de onderkant van de lat binnenkoppen.

Geen goals meer

In de tweede helft kreeg sc Heerenveen nog wel een paar goede kansen, maar tot doelpunten kwam het niet meer. Henk Veerman was er na een dik uur nog wel dicht bij. Hij kwam oog-in-oog met doelman Geens, maar hij slaagde er niet in zijn lob over de doelman te krijgen.
De tegenstander van sc Heerenveen in de tweede ronde is nog niet bekend. Vanwege de coronamaatregelen staan de wedstrijden van de eerste ronde met de amateurs pas in december op het programma.
sc Heerenveen - TOP Oss 3-1 (3-1): 11' 1-0 Joey Veerman; 29' 1-1 Joshua Sanches; 33' 2-1 Benjamin Nygren; 40' 3-1 Rodney Kongolo.
Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Akujobi, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, J. Veerman, Dewaele; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.