Johnny Jansen spaart drie spelers voor bekerduel tegen TOP Oss

Heerenveentrainer Johnny Jansen houdt voor de bekerwedstrijd tegen TOP Oss, die dinsdag wordt gehouden, drie spelers op de bank. Het gaat om Sherel Floranus, Oliver Batista Meier en Jan Paul van Hecke. Floranus heeft lichte klachten aan de hamstring, de andere twee worden nu gespaard. "Het zijn jonge spelers, die nog niet zo gewend zijn drie wedstrijden in één week te spelen en daar moeten we wel rekening mee houden."
Johnny Jansen oer sparje fan spilers
Rechtsback Floranus wordt vervangen door Hamdi Akujobi. Centraal in de verdediging wordt Van Hecke vervangen door Ibrahim Dresevic. De meest verrassende basisplek is voor de Belg Sieben Dewaele. Hij is een verdedigende middenvelder en vervangt de aanvallende middenvelder Batista Meier. Jansen: "Dewaele is gewoon een hele goede voetballer. Nee, maar echt. Dat hij nog niet zo veel gespeeld heeft, zegt niet zo veel. Maar hij zal niet op '10' komen te spelen. Veerman zal wat dieper gaan speler."
Jansen en corona
Het is nog onzeker of de wedstrijd wel door gaat. Vrijdag werd de wedstrijd Jong FC Utrecht-TOP Oss afgelast, omdat er vijf gevallen van corona waren bij TOP Oss. Jansen: "Voorlopig ga ik er maar vanuit dat de wedstrijd gespeeld wordt. De clubarts van ons heeft contact met die van Oss. Onze spelers zijn gisteren getest en krijgen vandaag uitslag. De spelers fan TOP Oss zijn gisteren getest en krijgen morgen uitslag."
Erwin Mulder
Heerenveen staat momenteel vierde in de competitie en is fantastisch begonnen aan het seizoen. "Als je me dat vooraf had gevraagd, had ik je misschien wel een klein beetje voor gek verklaard. Al zag ik steeds wel een stijgende lijn. Maar ik snap wel dat mensen verbaasd zijn."
Mulder is vooral trots op de teamspirit. "We zijn gewoon een collectief. We weten heel goed wat we wel kunnen en wat we niet kunnen. Hoe we nu spelen, werkt voor ons."
Verdedigend staat het er heel goed voor. In zes wedstrijden kreeg de club zeven goals tegen, waaronder vijf afkomstig uit de koker van Ajax. "Maar zelfs tegen Ajax gaven we heel weinig weg. Ze schoten bijvoorbeeld maar zes keer op goal. Dat is de kracht van het hele elftal."
De wedstrijd SC Heerenveen-TOP Oss is dinsdagavond live te volgen op Omrop Fryslân radio. Vanaf 19.30 uur is Roelof de Vries de commentator en Jacob Stelwagen de presentator.