LDODK wacht op start Korfbal League

De korfballers van LDODK zouden dit weekeinde starten met de zaalcompetitie met de uitwedstrijd tegen Blauw Wit Amsterdam. Maar de Korfbal League is vanwege coronamaatregelen voorlopig uitgesteld. Het is onzeker wanneer de twaalf League-ploegen los kunnen. Mogelijk wordt de competitie vanwege de tijd opgesplitst in twee poules van zes teams.
Jan Sjoerd Pool is oud-trainer/coach van LDODK en op het moment bestuurslid Technische Zaken. Hij ziet mogelijkheden om toch een zaalcompetitie te spelen:
LDODK wachtet op start Kuorbal League
Bij de thuiswedstrijden van LDODK komen gemiddeld duizend toeschouwers in sporthal Kortezwaag in Gorredijk. Over een seizoen gerekend levert dat aan entreegeld enkele tienduizenden euro's op. Zonder publiek loopt de vereniging veel inkomsten mis. Gelukkig zijn de sponsoren loyaal en kan de club voorlopig de eigen broek ophouden.

Korfbal League opsplitsen in poules

Het afgelopen seizoen is de competitie in maart afgebroken vanwege de eerste coronagolf. Toen is besloten om de twee kampioenen van de hoofdklasses toe te voegen aan de Korfbal League. Dat betekent voor dit seizoen dat voor één keer geen 10 maar 12 teams op het hoogste niveau uitkomen.
Echter, daardoor duurt de zaalcompetitie 4 rondes langer. Om tijd te winnen zou er dit seizoen voor gekozen kunnen worden om de Korfbal League te verdelen in twee poules van zes teams. In dat geval speel elke ploeg tien wedstrijden in plaats van 22. Als er dan bijvoorbeeld in januari gespeeld mag worden, kan er toch een kortere competitie kan worden afgewerkt. Daarmee kunnen dan de nummers een en twee van iedere poule via kruisfinales mogelijk toch nog om de zaaltitel strijden.
LDODK maakte in 2012 haar debuut in de Korfbal League. De Gorredijksters speelden toen thuis tegen Blauw Wit Amsterdam. De Amsterdammers waren het jaar ervoor finalist en kwamen dus als grote favoriet naar Fryslân. Echter, LDODK zorgde voor een daverende verrassing door met 22-18 de punten in Gorredijk te houden.
Hieronder de reportage in 'Boppeslach' van de stunt in november 2012:
Debút LDODK yn Kuorbal League 2012