SC Heerenveen tegen Emmen aangemoedigd door 15.000 teddyberen

In het voetbalstadion zitten deze zaterdagavond geen supporters om SC Heerenveen aan te moedigen, maar 15.000 teddyberen. Met deze symbolische actie vraagt Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) aandacht voor kinderen die kanker hebben.
SC Hearrenfean tsjin Emmen oanmoedige troch 15.000 teddybearen
Omdat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is om mensen toe te laten bij de wedstrijd, speelt SC Heerenveen met KiKa en met geneesmiddelenbedrijf MSD op deze ludieke wijze in op de actuele situatie. Met zijn drieën kwamen ze op het idee om de KiKa-teddybeer de hoofdrol te geven. De teddybeer is het symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden.

Duizenden beren

Frits Hirschtein, oprichter en directeur van KiKa: "Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie zijn veel kinderen met kanker onzichtbaar geweest. Omdat zorg werd uitgesteld. Helaas zitten we nu weer in die situatie. Tegelijkertijd hebben we kennisgemaakt met lege voetbalstadions. Daarom moedigen we de voetballers aan met de duizenden KiKa-beren in SC Heerenveen-shirt. En drukken we onze steun aan alle kinderen met kanker uit en laten we weten dat we ze niet vergeten."