Coronabesmetting bij shorttrackploeg; deel van de sporters in quarantaine

Bij shorttracker Dennis Visser uit Lemmer uit de Nederlandse ploeg is corona vastgesteld. Dat is woensdag bekend gemaakt. Hij zit intussen quarantaine in zijn appartement in Heerenveen. Sjinkie Knegt heeft geen klachten, maar gaat ook in quarantaine en neemt dit weekend niet deel aan de Invitation Cup. Dat geldt ook voor Sven Roes. Daan Breeuwsma, Rianne de Vries en Suzanne Schulting mogen dit weekend wel deelnemen.
© www.orange-pictures.nl
"Maandagochtend had ik klachten en koorts. Ik heb me direct laten test en de uitslag was dus positief", zegt Dennis Visser. Nu heeft hij geen koorts meer, nog wel een beetje last van de stem. "Het is vervelend dat ik niet mee kan doen. Ik moet natuurlijk in quarantaine blijven. Maar dat moeten er meer want ik ben wel in contact geweest met teamgenoten."
De rest van het team wordt ook getest.
Sjinkie Knegt © www.orange-pictures.nl
Shorttracker Sjinkie Knegt zei eerder op de dag al dat hij het onverantwoordelijk vindt dat er dit weekend wedstrijden in de Invitation Cup in Heerenveen worden gereden. Bij deze voorbereidingswedstrijd komen schaatsers uit Nederland, België, Polen en Letland bijelkaar.
Sjinkie Knegt heeft geen klachten, maar is duidelijk in wat hij vindt. "De Cup moet niet doorgaan, dat lijkt mij niet handig om buitenlanders naar Thialf te laten komen. Je weet niet wat je binnenhaalt, je moet het risico op besmettingen niet vergroten." Knegt gaat ook in quarantaine en doet dit weekend dus ook niet mee aan de Invitation Cup.
Bondscoach Otter denkt dat het toernooi gewoon door kan gaan. Als de medische staf er vertrouwen in heeft, sluit hij zich daar bij aan. Volgens Knegt worden de schaatsers niet gehoord in wat ze willen. "De KNSB moet een leidende rol pakken vind ik."
De Cup wordt van vrijdag tot en met zondag gehouden op Thialf.
Dennis Visser en Sjinkie Knegt