Sjinkie Knegt vindt eerste shorttrackwedstrijd van het seizoen niet verantwoord

Sjinkie Knegt vindt het niet verantwoord dat weekend de Invitation Cup in Heerenveen wordt georganiseerd. "Je haalt allemaal nationaliteiten naar Thialf. Ik ben geen viroloog, maar dat lijkt me niet slim." Van vrijdag tot en met zondag wordt de eerste shorttrackwedstrijd van het seizoen gehouden.
Sjinkie Knegt © www.orange-pictures.nl
Knegt doet wel gewoon mee: "Dat is ook weer zo iets. Dan ben ik degene die dwarsligt. Ik heb het aangegeven en de KNSB moet dan maar een beslissing nemen."
Maar volgens Knegt is het dus niet verantwoord. "We worden donderdag getest, maar dat is het. Dus dan test je bijvoorbeeld donderdag negatief, maar dan ga je naar huis. Ik zie mijn vrouw, mijn kinderen. Dan kan ik alsnog besmet raken. Dan is er dus niet echt sprake van een bubbel."
Dan moeten ze hier maar eens komen en naar de sport kijken, want dat slaat natuurlijk nergens op
Volgens de GGD is shorttrack een niet-contactsport, tot verbazing van Sjinkie Knegt
Bovendien heeft de GGD shorttrack aangeduid als 'niet-contactsport'. "Nou, dan moeten ze hier maar eens komen en naar de sport kijken, want dat slaat natuurlijk nergens op."
Volgens Knegt denken de meeste shorttrackers er zo over. "Vooral de iets oudere generatie. Die jonge honden staan er iets anders in en dat snap ik heel goed. Ik kan me al lang niet meer echt opladen voor zo'n Invitation Cup. En dat is nu niet anders."

Schulting heeft ook vragen

Suzanne Schulting brandt zich niet aan een mening hierover. "Ik wil heel graag racen en daar heb ik heel veel zin in. Ik zet wel mijn vraagtekens. Ik stel vragen. Maar de KNSB moet het uiteindelijk maar beslissen."
Schulting baalt wel als een stekker. "Ik ben nog nooit zo goed geweest als nu. Ik rijd top vijf tijden en dan ook nog op het trainingsijs hier in Heerenveen. Dus ik baal vooral dat er niet veel wedstrijden zijn."

"Niemand verplicht Sjinkie"

Volgens bondscoach Jeroen Otter kan het gewoon doorgaan, omdat er goed naar de gezondheidsvoorschriften wordt gekeken. "Ik sluit me aan bij de medische staf. Als zij zeggen dat het veilig is, dan is het veilig", zegt Otter. "Niemand verplicht Sjinkie om mee te doen. Ik niet en de KNSB ook niet. Dan halen we hem van de startlijst als hij dat wil, dat is geen probleem."
De deelnemers uit Frankrijk en Duitsland hebben zich inmiddels afgemeld voor de Invitation Cup. Alleen deelnemer uit Polen en België doen nog mee en een shorttracker uit Letland.