liveblog | 21 oktober 2020

Coronanieuws woensdag 21 oktober: 138 nieuwe besmettingen

In dit liveblog lees je het laatste nieuws over het coronavirus in Fryslân.
Laatst bijgewerkt: 22 oktober 2020, 07:29 uur
21:49

Statenleden vergaderen elders

21:33

'Slach om 'e Toer' gaat dit jaar niet door

De wandeltocht Slach om 'e Toer gaat dit jaar niet door. Het evenement bij Surhuizum is vanwege het coronavirus van de baan. De tocht begint normaliter bij MFC De Delfeart in Surhuizum en gaat naar Surhuisterveen, Drachtstercompagnie, Trimunt en terug. Ieder jaar lopen er meer dan duizend wandelaars mee en daarom is er volgens de organisatie geen beginnen aan.
20:46

Virologen: 72 uur zelfisolatie bij positieve test zonder klachten eigenlijk te kort

Mensen die positief zijn getest op COVID-19 en (nog) geen last hebben van symptomen krijgen het RIVM-advies drie dagen in zelfisolatie te gaan. Bekende virologen zetten vraagtekens bij de voorgeschreven 72 uur, nu het aantal besmettingen toeneemt.
Het zou veiliger zijn om tien dagen zelfisolatie aan te houden. "Want het duurt maximaal tien dagen tot je klachten krijgt", zegt Niesters van UMCG.
Het RIVM laat weten dat het beleid erop gericht is om uit te sluiten dat mensen in de zogenaamde presymptomatische fase zitten, waarin volgens het instituut meestal binnen 72 uur symptomen ontwikkeld worden. Met de toevoeging dat het Outbreak Management Team zich de komende tijd nog eens zal buigen over het beleid.
20:28

Een brief van burgemeester Sybrand Buma aan de inwoners van Leeuwarden

18:42

Q&A: Longarts Wouter van Geffen beantwoordt vragen over corona

Wouter van Geffen, longarts bij het Leeuwarder ziekenhuis MCL, beantwoordde woensdagmiddag in het radioprogramma Weistra op Wei zoveel mogelijk vragen van de luisteraars over corona.
© Omrop Fryslân, Aise van Beets
18:30

Voortaan kunnen meer bedrijven de provinciale Anderhalvemeter-regeling gebruiken

18:27

Ziekenhuis MCL in Leeuwarden wijzigt de bezoektijden