'Ommetje-app' haalt thuiswerker Sytske uit Snakkerburen uit haar bureaustoel

Bewegen is goed voor het geheugen en het werkt stressverlagend. Daarom wil de Hersenstichting met de 'Ommetje-app' mensen die veel thuis werken ertoe aanzetten om te gaan wandelen. Sytske Kooistra uit Snakkerburen maakt veel gebruik van de app.
Kuierje mei de ommetje-app
Sytske werkt bij de Veiligheidsregio. Ze zit al maanden thuis te werken en mist het directe contact met haar collega's. "Ik moet mensen om me heen hebben." De spontane uitstapjes mist ze ook..
Collega Hans kwam op het idee om een groepje aan te maken in de Ommetje-app van de Hersenstichting. Met behulp van de app kunnen deelnemers samen de uitdaging aangaan om voldoende te bewegen door te wandelen.
Sytske Kooistra en har hûntsje Gurbe © Omrop Fryslân
Verslaggever Johanna Brinkman wandelt met Sytske en hondje Gurbe van Snakkerburen naar Lekkum
Op de app kun je voor alle gelopen kilometers, maar ook voor het tijdstip waarop je wandelt, punten krijgen. Sytske dacht aanvankelijk dat ze niet genoeg wandelde om mee te komen in de app. Maar ze maakt zoveel wandelingetjes voor en na het thuiswerken, dat ze nu zelfs bovenaan de lijst staat.
"Gedurende de dag kijk ik op de app om te controleren of een collega me ingehaald heeft. Als dat het geval is, maak ik een extra ommetje. Ik ben wel een beetje competitief geworden."
Bijkomend voordeel voor Sytske is dat ze tijdens haar ommetjes andere mensen ontmoet met wie ze op afstand een gesprekje kan houden.
Sytske Kooistra: We hebben 43 minuten gelopen, de app berekent nu de punten