De Fûgelhelling zet egeltjes uit bij AquaZoo

Voor een aantal egeltjess, die eerder bij de stichting De Fûgelhelling opgevangen waren, is het een mooie dag. Ze zijn gezond en sterk genoeg om weer de vrije natuur in te gaan. En waar kan dat beter dan in de Friese dierentuin AquaZoo in Leeuwarden.
Lytse stikelbaarchjes útset by AQUAZOO
Het is voor het eerst dat De Fûgelhelling en AquaZoo op deze manier samenwerken. Of er meer egels uitgezet kunnen worden bij AquaZoo, is nog maar de vraag. "Je moet niet vergeten dat hier al van alles leeft. Er zitten veel dieren in de opvang, dus we moeten goed kijken aan hoeveel dieren we hier plek kunnen bieden", vertelt William Kreijkes van AquaZoo.
"Buiten onze exotische soorten die we aan de bezoekers laten zien, leeft hier ook veel inheemse natuur. We zitten ook nog eens in een natuurgebied, dus we zien veel soorten voorbijkomen", zegt Kreijkes. Er wordt gekeken of er mogelijk ook vogels uit De Fûgelgelling plek kunnen krijgen bij de dierentuin.

Fijne plek

Bij AquaZoo hebben de egels een fijne plek, zegt Kreijkes. "We zitten middenin een natuurgebied, daar leeft en gebeurt al van alles, zeker in deze tijd. Er is nog voldoende voedsel voor ze te vinden."
Er zijn vrijdag negen egels losgelaten in het park. Ze gingen al snel het bos in en bedaarden daar. "We zitten midden overdag, dus ze zoeken nu een plekje op waar ze nu slapen. Als het dan weer donker wordt zullen ze weer actiever worden."
Verslaggever Johanna Brinkman bij AquaZoo