V.V. Workum hoopt dat er geen 'grijze gebieden' ontstaan in coronaregels

Het lijkt er op dat teamsporten voor volwassenen voorlopig worden stilgelegd door het kabinet. Bij v.v. Workum wachten ze de nieuwe maatregelen gelaten af. De voetbalclub hoopt wel dat er voor de jongeren onder de 18 jaar de komende tijd nog wat mogelijk blijft. En ook dat de regels duidelijk zijn, zodat er geen 'grijze gebieden' ontstaan.
Voorzitter André Visser van v.v. Workum © Omrop Fryslân, Willem de Vries
Voorzitter André Visser van v.v. Workum geeft aan dat het er afwachtend in staat. "Vanaf maar hebben we er al mee te maken. Steeds kun je weer wat binnen de regels, maar vervolgens komen er weer strengere regels. Maar ik denk dat wij er redelijk nuchter in staan. Alles valt en staat met hoe je het nieuws aan je leden geeft. Doe je dat op een positieve manier, dan gaat het goed."

"Mensen bijeen brengen, dat kan even niet"

Het blijft wel vervelend. "Wij runnen wel een club om mensen bijeen te brengen en hen te laten sporten. Dat kan even niet." Visser hoopt wel dat de jongste jongeren nog wat kunnen blijven doen de komende tijd. "Voor de volwassenen staat het bijna wel vast dat het de komende periode even niets wordt. Wedstrijden niet en trainen niet. Dus wij hopen dat er voor de jongeren onder de 18 jaar nog wel wat mogelijk blijft."
Verslaggever Willem de Vries bij v.v. Workum
Volgens Visser is het handhaven van de regels meestal niet lastig. Maar waar de regels niet helemaal duidelijk zijn, is ook de meeste kans op discussie. "De grijze gebieden zijn het meest lastig. Daar heb je voor- en tegenstanders bij, dan krijg je een discussie die je eigenlijk niet wilt. Je moet elkaar wat scherp houden als het om het naleven van de regels gaat."

Financiën

Grote financiële problemen heeft v.v. Workum nog niet. "Ik denk dat er veel clubs zijn waarbij de kantine meer dan 40 procent van de inkomsten levert. Maar wij zitten hier met een sportcentrum, de kantine is niet van ons en valt onder een stichting. Wat de begroting betreft is die van ons dus wel sluitend. Het kan wel schade opleveren voor sportcentrum De Rolpeal. Wij hebben gelukkig nog niemand gehad die aangeeft minder contributie te willen betalen. Wij zijn heel blij met die solidariteit. Dat geldt ook voor de sponsoren. Er zijn veel andere clubs die er heel anders voor staan."
Voorzitter André Visser van v.v. Workum