Hynstekeuring

De jaarlijkse hengstenkeuring van de KFPS wordt dit jaar weer drie dagen lang uitgezonden door Omrop Fryslân. Van 12 tot en met 14 januari is alles live te volgen via meertalige livestreams op onze website en de Omrop-app en is de laatste dag ook live te volgen op televisie.

Het evenement vindt dit jaar plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Op donderdag 12 en vrijdag 13 januari staat de tweede bezichtiging van de jonge hengsten centraal. De keuring is vanaf 9.00 uur rechtstreeks te volgen via livestreams in het Duits, Engels, Frans, Nederlands en nieuw dit jaar: Spaans.

Op de avond van 13 januari staan de Friesian Proms op de planning. De Friesian Proms zijn vanaf 20.30 uur live te volgen via livestreams op de Omrop Fryslân website en app. Met optredens van onder andere Waylon, Hans Klok en Samantha Steenwijk.

Zaterdag 14 januari is de Hengstenkeuring. De volledige keuring van de stamboekhengsten is vanaf 8.30 uur te volgen op televisie en via de livestreams op onze website en de Omrop-app.

Livestreams:

Uitzendtijden Hengstenkeuring & Friesian Proms 2023 bij Omrop Fryslân

Stuur en bericht

Kijkers kunnen zaterdag na 12.00 uur reageren via de Omrop-app en WhatsApp naar 06 20 499 199. Berichten komen tijdens de uitzending van de Hynstekeuring live in beeld.

Hea!

Op woensdag 11 januari een portret van Augustinus Hoekstra en zijn paarden. Bij de familie Hoekstra uit Sibrandabuorren is de liefde voor het Friese paard groot en die wordt van generatie op generatie doorgegeven. In de week na de Hengstenkeuring een reportage over de Hoekstra’s bij de Friesian Proms.

Op donderdag 12 januari een portret van de Bouma’s en hun Friese paarden. Nane 492 is een van de meest succesvolle goedgekeurde dekhengsten, maar is nog nooit kampioen geweest. Nane is dit jaar genomineerd voor Paard van het jaar. In de week na de Hengstenkeuring een reportage over Nane 492 en de Bouma’s.