Húsdokters binne goed taret op nije coronapyk

Yn de pyk fan de corona-útbraak, mar ek yn de perioade dêrnei, fielden húsdokters har net by steat om al har pasjinten goed te helpen. Dat docht bliken út ûndersyk ûnder 1.600 húsdokters. Se jouwe oan dat se harren soargen meitsje oer de gefolgen dy't dit hat foar âlderein en kwetsbere pasjinten. Neffens de Fryske Húsdoktersferiening binne dokters dizze perioade goed taret op corona.
© Omrop Fryslân
"Vooral in het begin, zo half maart, begin april, moesten we natuurlijk op een ander manier werken, en moesten we snel schakelen, maar we waren wel in staat om mensen goed te helpen. Maar wel anders dan voor corona", seit Karin Groeneveld fan Fryske Húsdoktersferiening.
Ut de enkête komt nei foaren dat pasjinten yn in letter stadium nei de húsdokter gienen. "Zelf heb ik dat niet meegemaakt, wel ging er meer telefonisch."

Drokke perioade

Se makket har wol soargen oer de kommende tiid. "Het najaar is altijd al drukker, ook met de gewone griep en de vaccinatie die we moeten doen. En nu komen daar ook de landelijk oplopende coronacijfers bij. Je weet niet welke kant het opgaat, we moeten de zorg wel goed kunnen blijven organiseren."
By de lockdown hie de sektor noed oft der genôch beskermingsmiddels wienen. "In het begin was er veel onduidelijkheid en onzekerheid, ook over de beschikbaarheid van materiaal. Soms werd per dag de richtlijn aangepast, dat was hectisch. Dat is nu beter op orde. Er staat een stevige organisatie en de praktijken zijn goed voorbereid, zoals aparte spreekkamerruimtes."
Karin Groeneveld