Flylân-trainer nei earste goal: "Toen ik erin stapte dacht ik: dit wordt nooit wat"

20 sep 2020 - 20:30

VSV'31 hat dizze snein skiednis skreaun: de Flylanner fuotbalklup hat foar it earst yn de histoarje fan de klup skoard. En dat ta grutte ferrassing fan trainer Kerst Heida. "Ik ben erin gestapt en ik dacht dit wordt nooit wat", seit Heida. "We komen van niks. Ik had tegen familie en bekenden gezegd: een goal wordt voorlopig niks."

Foto: Omrop Fryslân

Mar dizze snein wie it momint dan dochs dêr. Pieter Kleinjan makke de earste goal yn de klupskiednis fan VSV'31. "Wel een heel mooi moment. Als je dan dat gejuich hoort, dan gaat er wel wat door me heen. Dat vind ik mooi", seit Heida.

"Wij begonnen slecht, maar we hadden afgesproken tot het gaatje te gaan en dat hebben we ook gedaan. We hebben gevochten als leeuwen en dan valt die goal en dan komt er zoveel los. We zijn al twee maanden heel hard aan het werk om dat waar te maken: om dat eerste doelpunt een keer te maken. We willen niet het lachertje van de vijfde klasse zijn", seit Heida.

Gjin oerwinning

De trije punten bleaune lykwols net op Flylân, mar giene mei werom nei De Tynje. "Dat was uiteindelijk wel teleurstellend: 1-6. Dat komt dan wel doordat we beginners zijn. Na een uur was het over en uit. We zijn nog niet ver genoeg. We zijn hier wel blij mee hoor. Het eerste uur zijn we trots op", seit Heida.

Trainer Kerst Heida

Trefwurden: 
Flylân fuotbal doelpunt VSV'31
(Advertinsje)
(Advertinsje)