Ljouwerter studinteklup Osiris hâldt sosiëteit foarearst ticht mei corona

18 sep 2020 - 16:38

It tal coronabesmettingen yn Fryslân rint wer op. Neffens de GGD sitte de measte besmettingen yn de groep fan 16 oant 30 jier en dêr sitte ek in soad studinten by. Ek by studinteferiening Osiris yn Ljouwert hat in posityf gefal west en dêrom is de sosiëteit oant de ein fan dizze moanne ticht.

"Toen we het hoorden hebben we meteen de kroeg gesloten. We hebben contact gehad met de GGD en de gemeenten en hebben besloten dat we onze sociëteit te sluiten op eigen initiatief. Tot 28 september blijft deze ook dicht, en als het langer moet dan doen we dat. We willen geen risico lopen op veel besmettingen in Leeuwarden," leit Iris van der Schoot fan Osiris út.

Studintestigma

Sy wol ôf fan it stigma dat studinten der hielendal net om tinke soene. "Ik denk juist omdat er een vergrootglas op de studenten ligt, dat we er extra mee bezig zijn. We willen dat er gezellig kan worden gedaan op de juiste manier. Met zo weinig mogelijk mensen in dezelfde ruimte. We hopen de eerstejaars studenten wel een goed beeld kunnen geven van het studentenleven, maar wel met de juiste maatregelen. We proberen de maatregelen die steeds doorkomen zo goed mogelijk op te volgen, de 1,5 meter goed aan te houden, alle evenementen die we voor eerste- of meerderejaarsstudenten laten we goedkeuren door de gemeente, we spreken elkaar aan op de afstand en we letten gewoon zoveel mogelijk op."

Iris van der Schoot fan studinteferiening Osiris

(advertinsje)
(advertinsje)