'Onbeperkte 11-stedentocht' giet troch, ek al is it mei minder dielnimmers

15 aug 2020 - 08:13

De 'Onbeperkte 11-stedentocht' is nettsjinsteande it coronafirus noch drok yn tarieding. Dit evenement is foar minsken mei in beheining. Dielnimmers kinne jild ophelje foar in eigen goed doel. De tocht wurdt ferspraat oer fiif dagen en de start en finsh binne op it Saailân yn Ljouwert.

Sandy Krijnen - Foto: Omrop Fryslan

Sandy Krijnen fan Koarnwert is de betinker fan it evenemint. Sy bliuwt posityf. "We zijn altijd nog vol goede moed dat het doorgaat. We hebben hele enthousiaste deelnemers, maar met corona is het wel spannend."

De alvestêdetocht hat gelok dat de oanfraach foar it barren al betiid dien wie. "Ondanks de coronacrisis en alle afgelaste evenementen, zijn wij wel door gegaan met de organisatie. De vergunningaaanvraag lag al klaar, dus die hebben we in juli de echte aanvragen verstuurd, op het moment dat er vanuit de overheid duidelijk was dat per 1 september evenementen door konden gaan."

Minder dielnimmers

It tal dielnimmers is wol nei ûnderen gien. "We waren eerst uitgegaan van 500 deelnemers per dag, dat hebben we teruggeschroefd naar 100 per dag. Ik denk dat we daar ver onder gaan blijven. Op dit moment hebben we rond de 40 deelnemers, inclusief buddy's. De deelnemers waar ik bijna dagelijks contact mee heb zijn razend enthousiast, in volle training en sponsorgeld aan het ophalen. Dat motiveert ons enorm om door te gaan, al is het met een klein aantal. Het doel is Fryslân laten zien op wat voor manier we coronaproof dit evenement neer kunnen zetten. Ik vind het heel spannend."

"Ik gun het de mensen"

Op 23 septimber is de start om 12.00 oere, en op 27 septimber moatte de dielnimmers oan de finish komme. "Dan hopen we wat muziek te kunnen maken en wat publiek te organiseren. En ik mag het bijna niet zeggen, maar ik hoop toch een mooi feest op 1,5 meter afstand. Ik wil het gewoon heel graag. Ik gun het al die mensen die de afgelopen maanden binnen hebben gezeten."

Sandy Krijnen

(Advertinsje)
(Advertinsje)