Boksgala 'Knokken met je hart' krijgt tweede editie

Het boksgala 'Knokken met je Hart' was vorig jaar een groot succes en daarom wil de organisatie het dit jaar opnieuw organiseren. Voor het evenement stappen ondernemers in de ring en boksen ze tegen elkaar. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Hartekind, een stichting voor medisch onderzoek naar kinderen met een hartafwijking.
© Omrop Fryslân, Johanna Brinkman
Vorig jaar werd Knokken met je Hart' voor het eerst georganiseerd. Toen deden er 16 boksers mee. Zij werden, zonder ervaring, klaargestoomd voor het boksgala in het WTC-hotel in Leeuwarden. Het was een groot succes en Stichting Hartekind kreeg een cheque van maar liefst 43.786 euro overhandigd.

Groter aanpakken

De uitdagingen van deze tijd weerhouden organisator Bauke Lodewijk er niet van om het evenement dit jaar weer te organiseren. "Het succes van de eerste editie vorig jaar is lastig te evenaren, maar we gaan ervoor."
Dit jaar wil de organisatie het nog groter aanpakken: er is plek voor 24 boksers. Vorig jaar kwamen de meesten uit Leeuwarden, maar dit jaar wordt de volledige provincie erbij betrokken. De mensen die zich hebben opgegeven, worden de komende tijd getraind.
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
Charlotte Landman is een van de deelnemers aan de editie van dit jaar. Hartziekten zitten bij haar in de familie: haar vader is er drie jaar geleden aan overleden en bij haar zus werd recent ook een hartziekte vastgesteld. "We hebben toen zelf gemerkt dat er niet genoeg geld is voor onderzoek." Landman bokst zelf al een tijdje en vond het daarom extra bijzonder om mee te doen. "Nu kan ik mijn hobby combineren met het ophalen van geld voor onderzoek."

Succes

De organisatie had vorig jaar rond deze tijd nog maar drie aanmeldingen, maar dit jaar zijn dat er al 14. Lodewijk heeft daar wel een verklaring voor: "Als je het filmpje kijkt van vorig jaar: er zat 500 man in de zaal, terwijl mensen dachten dat het in een achterzaaltje zou zijn met een paar statafels en wat nootjes. Het was een megagala en een megasucces!"
De eerste officiële trainingen voor het gala gaan in september van start. Het gala is dan op donderdag 10 december.
Organisator Bauke Lodewijk en deelnemer Charlotte Landman