SC Heerenveen begint oefencampagne met verlies bij NAC Breda

01 aug 2020 - 17:32

Sportclub Heerenveen heeft de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. NAC Breda was thuis met 1-0 te sterk. Finn Stokkers maakte een minuut voor tijd de enige goal van de wedstrijd.

Rein Smit - Foto: www.orange-pictures.nl

Nieuwe aanwinsten Erwin Mulder en Sieben Dewaele waren er nog niet bij aan de kant van SC Heerenveen. Hicham Faik (privé-omstandigheden), Jan Ras en Runar Espejord (blessures) ook niet.

De 16-jarige Leeuwarder Timo Zaal deed wel mee:

In de eerste helft ging het behoorlijk gelijk op. De ploeg van Johnny Jansen had meer balbezit, maar de betere kansen waren voor NAC. Robin Schouten en Sydney van Hooijdonk schoten allebei in het zijnet. Van Hooijdonk scoorde kort voor rust wel, maar deed dat toen vanuit buitenspelpositie. Voor Heerenveen probeerde Ibrahim Dresevic het met een vrije trap, maar die eindigde in de muur.

Elf andere spelers

Twintig minuten na rust stuurde Johnny Jansen elf nieuwe spelers het veld in. Veel kansen waren er niet meer, tot een minuut voor tijd. Thom Haye stuurde Finn Stokkers met een pass de diepte in. De spits legde de bal in de verre hoek, achter Jan Bekkema.

Basisdebuut Timo Zaal

De 16-jarige Ljouwerter Timo Zaal maakte zijn basisdebuut. "Het ging wel redelijk voor m'n gevoel", zegt hij. "Heel mooi dat de trainer mij de kans geeft, het is nu aan mij om de kans te pakken." Ook Ajax was geïnteresseerd in de Leeuwarder, die er toch voor koos om bij Heerenveen te blijven. "Dat was een moeilijke keuze, want Ajax is een grote club. Maar ik wil hier snel in het eerste komen en m'n kans pakken."

"Timo is heel talentvol", zegt Heerenveen-trainer Johnny Jansen. "Hij heeft het keurig gedaan." Maar Jansen denkt niet dat Zaal straks, als de competitie begint, al in de basis staat. "Op dit moment niet. Maar hij is hartstikke goed bezig. Hij moet goed blijven spelen, goed blijven trainen en leren van dit soort momenten."

De reaksje fan trainer Johnny Jansen:

Over de wedstrijd kon Jansen kort zijn: "Het is nog heel onwennig. Dit is de eerste echte wedstrijd die we weer spelen. Er zijn wat spelers die de stap nog moeten maken. Hopelijk doen we dat de komende weken."

Dinsdag en vrijdag ook

Komende week speelt Heerenveen weer wee oefenwedstrijden. Dinsdag tegen Team VVCS (clubloze spelers), die wedstrijd is niet toegankelijk voor publiek. Vrijdag komt Vitesse op bezoek.

NAC Breda - SC Heerenveen 1-0 (0-0) 89. Finn Stokkers 1-0

Opstelling SC Heerenveen eerste helft: Jaimy Kroesen; Sherel Floranus, Ibrahim Dresevic, Timo Zaal, Lucas Woudenberg; Rami Hajal, Hamdi Akujobi, Joey Veerman; Mitchell van Bergen, Chidera Ejuke, Arjen van der Heide

Opstelling SC Heerenveen na 65 minuten: Jan Bekkema; Stefan Westra, Chris van der Zee, Djenahro Nunumete Guus Offerhaus; Rodney Kongolo, Emil Frederiksen, Orri Kjartansson; Couhaib Driouech, Yoram Boerhout, Rein Smit.

(advertinsje)
(advertinsje)