Transportsektor bliid mei trekkerferbod: "Hele goede ontwikkeling"

De boereprotesten ha de ôfrûne tiid foar in soad oerlêst soarge op de diken. Benammen foar guon ûndernimmers hat dat grutte gefolgen, seit Bart van Pagee fan Transport en Logistiek Nederland. "Het verschilt heel erg per ondernemer, maar we hebben signalen gehoord van ondernemers waarin de schade tot in de duizenden euro's oploopt", seit Van Pagee.
© ProNews
Op woansdei stiet der wer in protest fan Farmers Defence Force op it programma. Dêr meie fan de Veiligheidsregio Utrecht lykwols gjin trekkers hinne. "Als dat betekent dat er morgen ook minder vrachtwagens stilstaan, dan vinden wij dat een hele goede ontwikkeling", seit Van Pagee.

Unfatsoenlik

Van Pagee hat der lykwols wol begryp foar dat de boeren demonstrearje wolle. "Dat vinden wij ook heel erg belangrijk en dat begrijpen wij ook heel erg goed. Ze worden hard geraakt door de aangekondigde maatregelen. Het recht om te demonstreren is een heel erg mooi en groot recht. Maar dat betekent niet dat je daarbij collega-ondernemers in de weg moet zitten. Bij eerdere protesten gebeurde dat wel en dat vinden wij onfatsoenlijk", seit Van Pagee.
De wurdfierder docht derom in oprop. "Betrek collega-ondernemers hier niet in. De demonstraties mogen niet ten koste gaan van de hardwerkende ondernemers", sa seit Van Pagee.
Bart van Pagee fan Transport en Logistiek Nederland