Cambuur houdt kampioensploeg intact: "We hebben iets nog niet afgemaakt"

De keuze van Robert Mühren voor SC Cambuur was niet eenvoudig: de spits twijfelde tussen de Leeuwarders en zijn dorpsclub FC Volendam. Vrijdag werd bekend dat de spits voor Cambuur kiest. Twee zaken gaven de doorslag: "Ten eerste had ik het hier enorm naar m'n zin, maar ook omdat ik het gevoel heb dat we hier iets niet hebben afgemaakt."
Mühren trainde vrijdag weer voor het eerst mee:
Robert Mühren bliuwt by SC Cambuur
Mühren doelt daarmee natuurlijk op afgelopen seizoen, waarin de Leeuwarders na een historisch goed seizoen niet promoveerden. De Volendammer werd topscorer met 26 goals in 29 wedstrijden. "Ik heb het hier enorm naar m'n zin gehad, met een goede groep en goede staf."

Verlossende telefoontje

Het was lang onzeker of Cambuur volgend seizoen wel weer over Mühren zou beschikken. De Volendammer stond nog één jaar onder contract bij de Belgische club Zulte Waregem, en die wilden Mühren in eerste instantie niet nog een keer verhuren. Maar deze week kwam er beweging in de zaak. "Op een gegeven moment merk je dat Cambuur actie gaat ondernemen", vertelt Mühren. Dan hoop je dat het zo snel mogelijk gaat. Er moeten drie partijen tevreden worden gesteld, dat is lastig. Dinsdag was ik nog in de veronderstelling dat ik naar Zulte zou rijden, maar daarna kreeg ik het verlossende telefoontje. Dat was wel een mooi moment."
Het volledige interview met Robert Mühren:
Muhren2
Mühren sprak nog wel met Volendam, want die club is toch speciaal voor Mühren. "Volendam is m'n dorp, ik heb wel een paar weken heel goed nagedacht. Het was even moeilijk, maar het gevoel heeft de doorslag gegeven. Ik heb wel met Wim Jonk (hoofdtrainer Volendam, red.) gebeld en uitgelegd hoe ik erin sta. Gelukkig hadden ze daar alle begrip voor, daar was ik blij mee. Toen kon ik rustig met Cambuur praten en een plan maken."
Het wordt heel moeilijk om afgelopen seizoen te overtreffen, maar dat gaan we wel proberen.
Robert Mühren
Met Mühren en Sonny Stevens in de selectie zijn alle belangrijke spelers van het succesvolle afgelopen seizoen vastgelegd. De verwachtingen zijn meteen hoog, want heel Cambuur wil revanche nemen. "We weten allemaal dat we vorig jaar iets neergezet hebben, iets wat heel moeilijk wordt om te overtreffen. Maar dat gaan we wel proberen."
De komst van Stevens werd donderdagmiddag wereldkundig en vrijdag stond de doelman, net als Mühren, weer op het veld. "Heerlijk om weer op het veld te staan. Daar was ik ook wel weer aan toe."
Dat vertelt Sonny Stevens in het volgende interview:
Sonny Stevens
Stevens keepte vorig jaar ook in Leeuwarden, maar had een aflopend contract. Ondanks andere interesse blijft hij toch bij Cambuur. "Er waren andere opties en die heb ik afgewogen tegenover Cambuur. In samenspraak met mijn gezin kwam ik tot de conclusie dat het wel fijn is om hier te blijven. De laatste jaren heb ik, na m'n tijd bij FC Twente, overal een jaar gezeten, dus het gaf wel een stuk rust om hier weer te tekenen. We hebben hier nog wat af te maken, dat gaf wel de doorslag."
In het vorige seizoen was Stevens de minst gepasseerde keeper van de eerste divisie. Dat is ook zijn doel voor het komende jaar. "Dat zou mooi zijn, ja!"

Booy: "Fantastische week"

Technisch manager Foeke Booy is verantwoordelijk voor het binnenhalen van Mühren, Stevens en eerder ook al Sven Nieuwpoort. Hij is enthousiast: "Het is een fantastische week geworden. Het begin van de week zag het er nog niet zo naar uit, maar het begon met Sven Nieuwpoort. De dag erna kwam Sonny Stevens binnen en weer een dag later hebben we met Robert Mühren een 'boppeslach' gedaan!"
Technisch manager Foeke Booy over de hectische transferweek:
Foeke Booy
Er staat nog één speler op het wensenlijstje van Booy: een speler die als back en verdedigende middenvelder te werk kan gaan. "We zijn nog niet klaar. We zijn met een speler in gesprek en daar zijn we zo goed als mee rond, maar hij moet ook nog een rondje maken. Ik hoop dat dat lukt. Dan zijn we klaar."
Booy hoopt dat er volgende week duidelijkheid komt over de komst van de verdedigende speler.