Robert Mühren blijft bij SC Cambuur: "Hopelijk tot snel in het stadion"

Robert Mühren blijft definitief bij Sportclub Cambuur. Seizoenskaarthouders van Cambuur zijn vrijdagochtend door de spits gebeld. Hij wordt ook het komende seizoen gehuurd van het Belgische Zulte Waregem. Vrijdag staat Mühren weer op het veld in Leeuwarden.
De reactie van Robert Mühren:
Muhren2
"Hé beste Cambuursupporters, Robert Mühren hier", zegt hij in het bericht. "Het is nog niet officieel naar buiten, maar ik wil jou als trouwe supporter alvast laten weten dat het rond is en dat ik volgend seizoen weer voor Cambuur ga spelen. Als spelersgroep willen we niets liever dan sportieve revanche en dus gaan we gas geven. Hopelijk tot snel in het stadion. Groetjes!"
Het bericht van Robert Mühren aan de supporters
Robert Mühren © www.orange-pictures.nl
Cambuur huurde Mühren het afgelopen seizoen van de Belgische club Zulte Waregem. Hij maakte 26 doelpunten in 29 wedstrijden en werd daarmee topscorer van de eerste divisie. Mühren stond nog een jaar onder contract in België. Technisch manager Foeke Booy van Cambuur zei eerder deze week al dat hij goede hoop had dat Mühren volgend seizoen weer voor de Leeuwarders zou spelen.
"Zonder meer een bovenslag", zegt Booy nu. "Het was heel lang onzeker of het ging slagen, maar we zijn enorm blij dat het is gelukt. Robert wou zelf ontzettend graag blijven en sportief revanche nemen met iedereen die betrokken is bij de club. Dat is voor ons niet anders en dat de topscoorder van de Keuken Kampioen Divisie daarbij aan boord blijft is een fantastisch signaal."

"Het is nog niet afgemaakt"

Mühren legt uit waarom bij bij Cambuur blijft. "Ik heb het hier goed. Het is niet afgemaakt, dat speelt ook mee. Dat is het gevoel van heel Leeuwarden en ik denk dat dat ook normaal is. Het is een goede groep, een goede staff, de keuze was lastig maar wel duidelijk." Toch was het wel even spannend, geeft hij aan. "Er moeten drie partijen tevreden worden gesteld. Dinsdagmiddag kreeg ik het verlossende telefoontje. Dat was wel een mooi moment. Ik heb dit al drie jaar, en weet dat er een spelletje wordt gespeeld met onderhandelingen. Maar ik denk dat we nu tot een mooie oplossing zijn gekomen."
Verslaggever Andor Faber praat met Mühren