Sekswurkers kinne wer úteinsette: mei mûlkapke, of net?

30 jun 2020 - 15:28

Sekswurkers meie tiisdeitenacht nei tolve oere de saak wer iepenje. It kabinet hat de coronaregels foar de beropsgroep ferromme en dus wurde yn it prostitúsjegebiet op de Weaze yn Ljouwert de lêste maatregels troffen. Hoe moat dat tenei mei in besite oan de Weaze?

Danny Sesseler, eksploitant fan keammerkes op de Weaze yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân

Danny Sesseler is eksploitant fan keammerkes op de Weaze. Sesseler is der wiis mei dat de boel wer iepen kin. Om tolve oere jûns sil der ôfteld wurde: "We maken er een leuke feestje van. Er zal gezongen worden, meezingers als 'Meisjes van de nacht' en dergelijk. Café 't Klavertje stelt drankjes ter beschikking, dus het wordt wel een gezellige boel."

Dochs is hy foarsichtich. "Het is een euforisch moment voor ons dat we weer open kunnen, maar we houden er rekening mee dat corona terug kan komen en daarom volgen wij de richtlijnen. Ik adviseer om gezond verstand te gebruiken en ik denk dat de dames dat ook in hun eigen gezondheidsvoordeel ook zullen doen. Zij weten donders goed hoe het is om met een protocol te werken. Ik denk dat het wel goed komt."

Mûlkapke mei de seks?

En in fraach dy't by in soad minsken libbet: hoe sit it mei mûlkapkes? "De dame is de baas in de kamer. Dus de klant heeft niet zoveel te vertellen. Als de dame zegt met een mondkapje te willen, dan is de discussie afgelopen. Dan gebeurt het met een mondkapje, of niet." De sekswurkers bepale ek oft sy sels in mûlkapke op dogge. "Ook die verantwoordelijkheid ligt bij de dames. Zij bepalen de wet in de kamer."

Praat fan de dei

It bliuwt hoe dan ek it praat fan de dei op de Weaze. "Boven het bedrijf hebben wij een bedrijfskantine en daar zullen dit soort gesprekken veelvuldig gevoerd worden. Desgewenst verwijs ik ze door naar de GGD waar ze ook informatie kunnen krijgen. En ik ben zelf ook goed op de hoogte van de regels. Er zullen veel vragen komen, wij zullen er voor de klant ook zijn om vragen te beantwoorden. Het is vooral voorzichtig zijn," seit Sesseler nochris.

Wat binne guon maatregels fierder dan? "Na elke klant zal de kamer grondig schoongemaakt worden en ik zal desinfecterende middelen beschikbaar stellen voor de dames. De hygiëne hebben we sowieso hoog liggen, dus wij houden zeker rekening met corona," leit de eksploitant út.

Danny Sesseler, eksploitant fan keammerkes op de Weaze

In keamer op de Weaze by eksploitant Danny Sesseler - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
(advertinsje)
(advertinsje)