Fuortset spesjaal ûnderwiis fan Renn4 set wer útein

05 jun 2020 - 07:43

De VSO-skoallen fan Renn4 yn Fryslân binne sûnt dizze wike wer iepen. VSO stiet foar fuortset spesjaal ûnderwiis. By it opstarten fan it ûnderwiis is in soad romte litten oan de skoallen en lokaasjes sels, fertelt direkteur Marcel Andringa.

Foto: Renn4

"Het is afhankelijk van de mogelijkheden per school en natuurlijk de RIVM-maatregelen. Het heeft te maken met het beschikbare personeel, de grootte van lokalen en het aantal leerlingen in een klas. Het kan betekenen dat kinderen op de ene school vaker naar school kunnen dan op de andere school. Dat compenseren we door afstandsonderwijs aan de bieden. De 1,5 meter afstand is heel bepalend," leit Andringa út. "Wij hebben een aantal leerkrachten die niet inzetbaar zijn, maar gelukkig valt het nog mee."

Maatwurk

Neffens him giet it oant no ta goed op de lokaasjes yn Snits, Ljouwert, Drachten en op It Hearrenfean. "De periode tot de zomervakantie kijken we ook waar de leerling staat qua ontwikkeling, heeft de leerling een achterstand opgelopen of is hij of zij op niveau gebleven. Sommige leerlingen hebben er ook van geprofiteerd omdat ze minder prikkels hadden van een schoolomgeving. Dus het is maatwerk. Wij merken wel dat het aanbieden van afstandonderwijs goed zou zijn om voor een deel te behouden voor leerlingen die ziek zijn of uiteindelijk niet naar school kunnen.

Dochs bliuwe der noch wol tûkelteammen. "Het lopen van stages is nog een aandachtspunt, niet alle stagebedrijven willen nu nog leerlingen hebben. Dus we moeten kijken wat we nog kunnen aanbieden, bijvoorbeeld praktijkaanbod op school. Maar ook dat blijft maatwerk."

Marcel Andringa, direkteur fan de Renn4-skoallen yn Fryslân

(Advertinsje)
(Advertinsje)