In skouboarchseal sûnder stuollen: hoe sjocht dat derút?

23 maaie 2020 - 08:30

Direkteur Marijke van der Woude fan de Ljouwerter skouboarch De Harmonie is dúdlik: "Wij zijn in shock, maar zoeken voor de toekomst naar allerlei vormen van creatief maatwerk." Al soe it meie, op koarte termyn wol se de doarren noch net iepenje. Dan leaver yn septimber, passend by wat der dan mooglik is.

Foto: Shutterstock.com (Marc Venema)

Van der Woude tinkt dat der noch wol wat klappen útdield wurde. "De Harmonie staat in een shock-toestand, we zijn verschrikkelijk geschrokken van deze situatie. Daar staan we niet alleen in, maar ik maak me wel zorgen. Je kunt kijken naar een theater, maar wij zijn zonder artiesten en medespelers in het veld niets. Ik ga zelf niet op het toneel staan natuurlijk. Als artiesten, gezelschappen en muzikanten er niet zijn... Ik denk dat de komende maanden behoorlijke genadeklappen uitgedeeld worden aan grote gedeelten van de sector. Dat is niet al te best."

Dêrom wol se graach dat De Harmonie yn septimber wer iepenet. "Dat mensen weer langzamerhand het vertrouwen krijgen en weer naar buiten kunnen, genieten op een kleinschalige manier. Het zou niet goed zijn om helemaal niets meer te doen."

Grut gebou is in seine

Mar Van der Woude jout wol oan der noch lang net út te wêzen. "We zijn net van de schrik bekomen. De ene week is dit het scenario en de andere week is dat het scenario. We zijn steeds bezig met de waan van de dag. Maar we staan in de startblokken. We hebben de stoelen uit de Rabobank gehaald om te kijken hoe dat eruit ziet, hoe we die ruimte kunnen inrichten. Hoe vinden we in fysieke zin een nieuwe vorm? Ik denk niet dat we draaien zoals men van ons gewend is, maar dat we enorm maatwerk moeten verzinnen. We hebben gelukkig een prachtig groot gebouw, een zegen in deze 1,5 meter-economie. Maar we moeten alle zeilen wel bijzetten."

Direkteur Marijke van der Woude fan De Harmonie

(advertinsje)
(advertinsje)