Crowdfundings-aksje foar Ljouwerter filmhûs Slieker

18 maaie 2020 - 18:52

Filmhûs Slieker yn Ljouwert is mei in crowdfundings-aksje begûn. It filmhûs is al twa moannen ticht fanwegen de coronakrisis en mist dus in soad ynkomsten. En as de filmseal aanst wer iepen mei, is dat mar beheind en smyt dat net genôch op. De crowdfundings-aksje wurdt stipe troch bekende Fryske akteurs lykas Peter Tuinman en Joke Tjalsma.

Folle seal by Woodstock - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

It Ljouwerter filmhûs hopet mei de aksje 30.000 euro binnen te heljen. "De afgelopen weken hebben we natuurlijk nul inkomsten gehad. We kunnen hopelijk, dat horen we morgen officieel, vanaf 1 juni weer open. Dat is wel minimaal, omdat we ons aan de anderhalve meter moeten houden. Dat betekent in onze filmzalen dat er echt maar een handje vol mensen naar binnen kan. We halen niet eens dat maximum van dertig personen. Dat betekent dat wij de vaste lasten niet financieel kunnen dekken nu", sa seit Loes Brinkman fan Slieker.

Neffens Brinkman stiet Slieker op omfallen. "Als we niks zouden doen, dan wel. We hopen natuurlijk hier met deze campagne een deel van de problemen weg te halen. Daarnaast hopen we natuurlijk ook op geld van de nationale overheid", seit Brinkman. "Het is wel spannend, vooral hoe lang de anderhalve meter gaat duren. Als er versoepelingen komen, dan zal het van dertig man naar honderd man per zaal zijn. Maar dat kan sowieso niet in onze zalen, die zijn gewoon te klein. Het kan best zo zijn dat het heel lang gaat duren en dan wordt het wel problematisch."

Bekende gesichten

It filmhûs wurdt stipe troch de Fryske akteurs Peter Tuinman en Joke Tjalsma. "We hebben van te voren natuurlijk gezocht naar een manier om onze boodschap goed over te brengen naar het publiek. Wij dachten dat kunnen we als team wel vertellen, maar dat komt natuurlijk veel beter over als bekendere gezichten dat vertellen", sa seit Brinkman.

Minsken dy't de aksje stypje wolle kinne terjochte op de webside fan Slieker.

Loes Brinkman fan Slieker oer de crowdfundings-kampanje

(Advertinsje)
(Advertinsje)