Cambuur-direkteur Ard de Graaf: "Ik ben een beetje murw van deze uitspraak"

14 maaie 2020 - 21:28

Algemien direkteur Ard de Graaf fan SC Cambuur is bot teloarsteld dat syn klup net gelyk krigen hat fan de rjochtbank yn Utrecht en dus net promovearret nei de earedifyzje. "Ik ben een beetje murw geslagen door deze uitspraak", sei De Graaf nei ôfrin.

By de algemien direkteuren fan Cambuur en de Graafschap oerhearske benammen berêsting doe't se de rjochtbank yn Utrecht ferlieten. De rjochter wie hiel dúdlik fertelt De Graaf: "De rechter heeft ons afgelopen week uitgebreid aan het woord gelaten, maar was nu helder in zijn betoog. Dat waren eigenlijk maar drie woorden: de KNVB beslist. Dat is gebeurd. Daar valt geen speld tussen te krijgen", seit De Graaf.

"Het besluit dat ze genomen hebben blijft onbegrijpelijk, dat je sport afrekent met juridische argumenten in plaats van sportief", sa seit De Graaf. "Ik vind dat een nederlaag voor het voetbal."

De advokaat fan Cambuur, Dolf Segaar, hie dizze útspraak net oankommen sjoen. "De vorige keer zei de rechter heel duidelijk: 25 clubs hebben een andere voorkeur, of hebben in ieder geval iets anders gezegd dan wat je nu beslist. Dan denk ik, dan zou je wellicht tot een ander besluit komen", seit Segaar. "Hij heeft het kennelijk niet aangedurfd om dat te vertalen naar het aanspreken van de KNVB op die zelfstandige bevoegdheid."

Cambuur kin noch yn heger berop tsjin de útspraak, mar it is noch net dúdlik oft de klup dat dwaan sil. "Dat hangt weer heel erg af van hoe het vonnis geschreven is. Dat weet ik op dit moment niet. Die optie is er, maar of die reëel is dat weet ik op dit moment niet", sa seit Segaar.

(advertinsje)
(advertinsje)