Lokaasjemanager azc Snits: "De bewoners nemen de quarantaine erg serieus"

09 maaie 2020 - 12:54

De bewenners fan it azc yn Snits nimme de karantêne bot serieus. Dat seit lokaasjemanager Benny Schonewille. De bewenners meie trije dagen it terrein net ôf. Nei't freedtemiddei bekend waard dat der 22 minsken besmet binne mei it cornafirus is it azc foar 72 oeren yn karantêne gongen. De GGD sil sneon en snein alle bewenners teste op corona. "Maandag om 18.00 uur hopen we alle uitslagen binnen te hebben", seit Schonewille.

Foto: CAMJO Media

Der wenje sa'n 550 minsken yn it azc. Dêrfan wienen oant no ta sa'n 100 minsken test. De ferwachting is dat it tal besmettingen dus noch oprinne sil.

It nijs kaam freed fansels as in grutte skok foar de bewenners fan it azc. "Het begin van de avond was wat spannend. Voor de mensen was het groot nieuws. Ze moesten even hun weg vinden om er mee om te gaan. Een aantal bewoners was onrustig, een aantal mensen was verdrietig. Er zit toch wat spanning, maar mate de avond vorderde hebben we gezien dat het steeds rustiger werd. Eigenlijk is de nacht daarna ook heel goed verlopen", seit Schonewille.

Taalbarriêre

Troch it grutte ferskaat aan nasjonaliteiten is kommunisearje mei de bewenners net altyd maklik. "Maar er zijn natuurlijk veel bewoners die ook een woordje Engels spreken, sommige spreken Frans. Die vertalen dan ook weer voor de andere bewoners. En natuurlijk het fysieke afsluiten van het hek maakt al duidelijk hoe we erbij zitten met elkaar", sa seit de lokaasjemanager.

De minsken nimme de karantêne neffens Schonewille bot serieus. "Veel reacties van bewoners waren gisteren dat ze het met z'n allen moeten doen, voor elkaar. 'We moeten nu voorzichtig zijn, ook voor de mensen om ons heen.' Daarmee bedoelen ze de wijk. Dat vond ik een hele mooie reactie van de mensen", seit Schonewille.

Ferskillende senario's

Wat der barre sil as de útslaggen fan de testen binnen binne, is noch net bekend. "Dat is geheel afhankelijk van wat we voor cijfers terugkrijgen. Daar zullen we toch echt even op moeten wachten. Tegelijkertijd denken de deskundigen en de GGD daar al over na. Die zijn bezig met verschillende scenario's. Daar durf ik nu nog niets over te zeggen", sa seit Schonewille.

Lokaasjemanager Benny Schonewille oer de útbraak

(advertinsje)
(advertinsje)