Cambuur-direkteur optimistysk nei koart pleit: "Ik heb er een goed gevoel bij"

08 maaie 2020 - 15:56

Cambuur-direkteur Ard de Graaf is optimistysk oer it koart pleit fan Cambuur en De Graafschap tsjin de KNVB, dat freedtemoarn tsjinne yn de rjochtbank fan Utrecht. "Ik heb er een goed gevoel bij", sei de bestjoerder nei ôfrin fan de sitting.

Algemien direkteur Ard de Graaf oer it koart pleit:

"De rechter heeft beide partijen en dus ook ons uitgebreid de mogelijkheid gegeven om antwoord te geven en om een pleidooi te houden. Dat was ook ons belang, want wij vinden dat er een hoop scheelde aan de besluitvorming. Dat hebben we kunnen vertellen en daar heb ik een goed gevoel bij", seit De Graaf.

Ek de advokaat fan Cambuur, Dolf Segaar, sjocht werom op in goede saak. "De rechter nam de tijd. We hebben echt lang binnen kunnen zitten en onze standpunten over en weer duidelijk kunnen maken. Het is een goede discussie geweest. Dus het proces zoals dat hier verlopen is, ben ik tevreden over", sa sei Segaar.

Advokaat Dolf Segaar oer it koart pleit:

De Graaf tinkt dat Cambuur in goede kâns hat dat de rjochter it beslút weromdraaie sil. "Dat vind ik nog steeds", seit De Graaf. "Dit besluit had het bestuur Betaald Voetbal zo niet mogen nemen, volgens de reglementen zoals wij die hebben gelezen. Sterker nog, er wordt een regel toegevoegd: dat we per se twee keer tegen elkaar gespeeld moeten hebben. Daar hebben wij een hoop vragen over, die hebben we vandaag kunnen stellen en die zal de rechter mee nemen in zijn oordeel. Dat nog los van alle mist rondom de raadpleging die plaatsgevonden heeft. Waar gelukkig ook vandaag veel tijd en aandacht voor geweest is."

Segaar wol him lykwols net útlitte oer de kânsen fan Cambuur. "Je gaat natuurlijk erg geloven in je eigen gelijk als je een pleidooi houdt. De KNVB heeft ook standpunten uitgewisseld en de rechter zal dat moeten wegen. Ik vind het lastig om te zeggen wat de kansen zijn", seit Segaar.

Harro Knijff, advokaat fan de KNVB, oer it koart pleit:

De advokaat fan de KNVB, Harro Knijff, stiet fansels noch hieltyd efter it beslút dat it bûn naam hat. "Er is hier geen sprake van een reguliere competitie, althans niet het einde daarvan. Dat vinden we allemaal heel naar en vervelend. Er is hier dus sprake van een onvoorziene omstandigheid. Dan is volgens de reglementen aan het bestuur Betaald Voetbal om een besluit te nemen en die heft dit besluit genomen", seit Knijff.

Ek Knijff wol net yngean op de kânsen fan syn kliïnt. "Ik vind dat je daar niet voorspellingen over moet doen. Dat hoort niet. Het is nu aan de rechter."

"Dat is gek"

De persoanen dy't ferantwurdlik wienen foar it beslút fan de KNVB, Eric Gudde en Jean-Paul Decossaux, wienen ta fernuvering fan De Graaf freed net oanwêzich by it koart pleit. "Ik vind dat gek. Punt. Ik ga daar verder niet zoveel over zeggen, maar we hebben met elkaar issue en dat ga je aan met elkaar. Dan vind ik dat je er allemaal moet zijn", sa seit De Graaf.

De útspraak fan it koart pleit is foarearst op 14 maaie.

(advertinsje)
(advertinsje)