Basketbalklup Aris Ljouwert sil takom seizoen net spylje sûnder fans

08 maaie 2020 - 14:03

De Dutch Basketball League wol net earder wedstriden spylje oant der wer publyk op 'e tribunen sit. De ploegen út de Nederlânske basketbalkompetysje, wêrûnder Aris Ljouwert, ha dat ôfsprutsen. "Als we kijken naar het spelletje basketbal en alles er omheen is het voor ons als clubs in de DBL wel belangrijk dat er publiek bij aanwezig kan zijn", seit Rudolf Knegtering, foarsitter fan de Ljouwerter basketbalklup.

De tip-off by Aris - Landstede Zwolle - Foto: Omrop Fryslân, Eric Ennema

"Basketbal is toch een sport waarbij heel direct contact is met het publiek. Er is altijd interactie en dynamiek tussen een ploeg en de fans. Het is een bijeenkomst voor sponsoren die elkaar daar kunnen treffen. En het is voor heel veel mensen ook gewoon een leuk uitje. Als je al die factoren bij elkaar optelt, hebben wij de conclusie getrokken dat wij niet zonder publiek willen spelen", seit Knegtering.

Livestream

Mocht it nedich wêze, dan stiet Aris wol iepen foar in senario wêryn't minder fans talitten wurde ta it Kealledykje. "Maar dan moeten we dat wel combineren met een hele goede livestream waarvoor de fans een pas kunnen kopen en daarmee alle wedstrijden kunnen kijken", seit de foarsitter.

Hokker gefolgen de coronakrisis fierder op Aris ha sil, wit Knegtering noch net. "We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Contact zoeken met de sponsoren, vrijwilligers en de fans. Wat de gevolgen zullen zijn qua begroting en qua spelers, dat is nog lastig om daar iets concreets over te zeggen", sa seit Knegtering.

Foarsitter Rudolf Knegtering oer it beslút fan de DBL

(advertinsje)
(advertinsje)