GGD: Gjin nije coronastjergefallen; fjouwer nije positive tests

27 apr 2020 - 12:00

GGD Fryslân meldt dat der de ôfrûne 24 oeren gjin nije coronastjergefallen meld binne. It oantal bliuwt op 58 stean. Fan de minsken dy't harren teste litten hawwen, binne fjouwer minsken besmet mei it coronafirus. Dêrmei komt it oantal op 502 posityf teste persoanen.

Saskia van den Broek fan de GGD is tefreden mei dy sifers. "De cijfers zijn precies hetzelfde als gisteren. Het lijkt er op dat we de afvlakking zien die we zo graag willen. Dat houden we vol als we ook de maatregelen volhouden. Dat is ook het dilemma waar we in zitten."

Drokte

"Tot nu toe is het heel mooi rustig. Ook koningsnacht en koningsdag doen de mensen netjes wat er van hen wordt gevraagd. Wij zijn ook heel erg tevreden over de jongeren in Fryslân. Het is voor hen erg lastig om geen sociale contacten te onderhouden." By de boumerken en túnsintra bliuwt it drok. "Daar komen heel veel mensen op af, meer dan nodig. Ga alleen naar binnen en maak er geen uitje voor hetzelfde gezin van. Maar dit is wel een punt om alert op te blijven. Doe dat alsjeblieft niet, ga alleen als het echt nodig is."

GGD Fryslân - Foto: GGD Fryslân
(advertinsje)
(advertinsje)