Cambuur-oanfierder Schouten: "Er zit een heel raar luchtje aan"

24 apr 2020 - 18:08

De spilers fan SC Cambuur kinne it beslút fan de KNVB net leauwe, dat de Ljouwerters net promovearje. "Als je erover nadenkt, word je helemaal gek", seit oanfierder Erik Schouten.

Erik Schouten:

Erik Schouten

"Als je alles naast elkaar legt, dan kan deze beslissing niet genomen worden", seit Schouten. "Er zit een heel raar luchtje aan, vind ik." Hy tinkt dat der oare belangen meispylje.

"Ik vind het ongelofelijk. Als je kijkt naar de UEFA-ranglijst, dan sturen ze Ajax naar de Champions League en AZ naar de voorronde van de CL. Dan lijkt het me dat je als KNVB die lijn ook naar beneden doortrekt. Dat hebben ze niet gedaan. Ze zeiden: laten we de clubs stemmen."

Het voelt vooral als oneerlijk.

Erik Schouten

En ek it beslút nei dy stimmerij begrypt Schouten net. "16 clubs zijn voor promotie en degradatie, 9 tegen en 9 hebben niet gestemd. Dus de meeste clubs voor. En dan komen ze opeens met dit naar buiten. Als je zoveel punten voorstaat, dan is de kans heel groot dat wij zouden promoveren en dat er een paar zouden degraderen. Het voelt vooral als oneerlijk."

Schouten hie al gau kontakt mei syn ploechgenoaten. "In de groepsapp was het ook ongeloof. Ik verbaasde me ervoer hoe snel het naar buiten komt. We kregen het hier in de kleedkamer en toen werd er ook al geappt. Niemand gelooft het. We hadden een topseizoen, zo'n voorsprong opgebouwd, het kon bijna niet misgaan. Het coronavirus is hartstikke erg, maar ik weet het nu ook niet meer. Iedereen is zwaar teleurgesteld, vooral in de KNVB."

(Advertinsje)
(Advertinsje)