Geastlik fersoarger begeliedt coronapasjinten: wol of net behannelje?

23 apr 2020 - 18:45

"Heel veel mensen die getroffen zijn door corona, worden opeens geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven. Als je gezond bent, sta je er niet zo bij stil." Dat seit geastlik fersoarger Jan Willem Uringa (37) dy't sûnt 2011 by it MCL yn Ljouwert wurket. "Wat mij zin geeft? Dat ik dit werk kan doen."

Jan Willem Uringa

Uringa begeliedt op it stuit in hiel soad minsken dy't besmet binne mei corona. De famylje mei der net by wêze. "Dat is wel heel zwaar. Maar toch zijn mensen blij dat ik op de kamer kom. Iemand die even geen verpleegkundige handelingen gaat verrichten, hoewel het contact wel bemoeilijkt wordt door alle beschermende middelen die we aan hebben: een bril, een pak en een mondmasker."

Foto: Omrop Fryslân

Uringa is der om te harkjen en te helpen dêr't dat kin. Hy begeliedt pasjinten dy't foar de kar stean of se wol of net behannele wurde wolle. "Dan gaat het er vooral om de mensen te wijzen op wat zij belangrijk vinden." Uringa hâldt him dwaande mei sinjouwing. "Dat kan van alles zijn: de kinderen, de camper of de wereldreis die ze hebben gemaakt."

(Advertinsje)
(Advertinsje)