Huzemerk troffen troch corona, dochs wurdt der noch goed ferkocht

01 apr 2020 - 22:12

Ek de huzemerk hat lêst fan de coronakrisis. Sûnt heal maart is der 10 persint minder ferkocht. Mar omdat ek it oanbod fan nije wenningen minder is, bliuwe de prizen heech. Sa wurde noch in soad huzen boppe de fraachpriis ferkocht.

"De markt op zich gaat goed, maar de glans van het beroep is er een beetje van af", seit Hans Henkes fan Popma Makelaars yn Ljouwert. "Ik houd regelmatig de handen bij elkaar, om te zorgen dat ik toch geen hand geef. Je werkt met mensen en daarin word je toch een beetje geblokkeerd. Het is anders."

Foar de feilichheid fan makelers en keapers wurdt der op in oare wize wurke, fertelt Henkes. "We hebben uiteraard handschoenen aan. Er zijn nog twee collega's op kantoor die op gepaste afstand van elkaar werken. En een bezichtiging doen we met niet meer dan twee mensen tegelijk. Daarna maken we de deurkrukken en deurstijlen nog even schoon."

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Oer de takomst is Henkes posityf. "Wonen is een wezenlijk onderdeel van ons leven. Er is nog steeds meer vraag dan aanbod. Ik denk wel dat de interesse in een nieuwe woning een beetje zal afnemen. We hebben op dit moment voor gewilde huizen twaalf tot veertien bezichtigingen. Dat zal best naar vijf, zes keer kunnen gaan."

Neffens Henkes sille de prizen stabilisearje. "Die gaan zeker nog niet naar beneden, want de hypotheekrente is nog heel laag. Het is nog steeds aantrekkelijk om te gaan kopen."

Makeler Hans Henkes - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Hans Henkes fan Popma Makelaars yn Ljouwert

(advertinsje)
(advertinsje)