Bossche Bollen as tank foar Nij Smellinghe: "Dit zullen we nooit vergeten"

23 mrt 2020 - 18:52

Brabanners binne de Fryske sikehûzen tige tankber foar harren reewilligens om coronapasjinten út Brabân op te fangen. Sa tankber sels, dat in kultuerstichting út Brabân moandei nei Nij Smellinghe rydt om dêr 150 Bossche Bollen ôf te leverjen. "We werden er gewoon emotioneel van dat de Brabanders bij jullie welkom zijn", seit Ronald Donders van it Pacte des Sygnes.

"Het ziekenhuis in Drachten was een van de eersten die zei: kom maar op met die patiënten. Dat waarderen wij enorm", fertelt Donders. "Dus daar willen we jullie voor bedanken." Donders komt sels út Tilburg. "Maar de Bossche Bollen komen echt uit Den Bosch, van een bekende patisserie daar."

Yn karantêne

De gefolgen fan it firus binne grut yn Brabân. Donders: "Ik ben al twee weken niet buiten geweest. Ik houd me strikt aan de quarantaine, ook al ben ik zelf niet besmet. In een stad als Tilburg zijn er al behoorlijk wat mensen aan gestorven." It libben is hiel oars. "We zijn er toch aan gewend om op een terrasje te zitten en een biertje te drinken in het weekend, maar dat zit er niet meer in."

Ek by de oerdracht fan de Bossche Bollen yn Drachten sil Donders derom tinke. "Ik zet de auto neer, dan moet het personeel het er zelf uit laden. Daar ben ik dan niet bij." It sil net de lêste blyk fan wurdearring wêze. "We zullen dit nooit vergeten. Als we uit deze crisis zijn, dan komt er nog wel een vervolg vanuit onze stichting. Deze situatie verbroedert ook."

(advertinsje)
(advertinsje)