Steatsboskbehear drok dwaande foar de maitiid: alle hannen yn it fjild

20 mrt 2020 - 06:32

Wylst in soad minsken thús sitte, binne boskwachters fan Steatsboskbehear drok dwaande om yn natuergebiet De Brandemar yn Weststellingwerf reit en jonge beamkes ôf te snijen en te ferbaarnen. Mei te folle minsken binnen sitte mei net mear en tagelyk binne fanwege it coronafirus in soad ûnderhâldsprojekten mei frijwilligers skrast en stazjêrs nei hûs ta stjoerd.

De Brandemar - Foto: Wikimedia Commons

"Het werk ligt niet stil en de vergunningen om riet te branden lopen 1 april af. dus we moeten meer handen in het veld. We mogen niet op kantoor komen vanwege het virus. Dan is het of thuis werken of mijn collega-boswachters helpen in het veld," leit boskwachter Manon van Wesel út. "Een aantal boswachters doen anders meer de aansturing op kantoor, maar nu even niet. Dus daarom hebben we ook wel weer wat extra handen."

Van Wesel seit fierder: "We zijn bezig met lierwerk, gevaarlijke takken afzagen. Ook willen we nog weidevogelgebieden klepelen, dat betekent maaien. Als er geen nesten zijn natuurlijk. Dat zijn dingen die nog snel moeten gebeuren. We missen natuurlijk wel eenhoop vrijwilligers, stagiairs en mensen van de werken-leren-school. Zij moeten verplicht thuis zitten."

Boskwachter Manon van Wesel fan Steatsboskbehear

(advertinsje)
(advertinsje)