Meer dan 1,7 miljoen Europees geld voor Noord Friesland

17 mrt 2020 - 15:47

Noordelijk Friesland krijgt dit jaar meer dan 1,7 miljoen euro subsidie. Het geld komt uit de pot Leader, een Europees ontwikkelingsprogramma voor plattelandsgebieden. Er gaat zo'n 9 ton naar Noordoost-Friesland en 8,5 ton naar Noordwest-Friesland.

D'Ald Skoalle, it doarpshûs yn Hantum - Foto: Google streetview

De Leadersubsidie is ingesteld om de leefbaarheid op het platteland te bevorderen. Een belangrijk uitgangspunt is dat mensen in het gebied zelf uitmaken wat voor hun gebied belangrijk is en dat ze ook zelf de projecten opzetten. Voorbeelden van eerdere toegekende projecten is het kringloopcentrum in Grou en dorpshuis d'Alde Skoalle in Hantum.

Twee aanvraagperioden

Er zijn dit jaar twee perioden dat er subsidie aangevraagd kan worden. De eerste is van 20 april tot en met 28 mei. In september is de tweede periode.

Streekwurk

Leader wordt in de provincie Friesland gecoördineerd door Streekwurk. De projectburo's in Franeker en Burgum zijn telefonisch en via e-mail bereikbaar voor informatie, ondersteuning en antwoord op vragen. Op www.fryslan.frl/leader is meer informatie te vinden.

Trefwoorden: 
Europa Leader
(Advertentie)
(Advertentie)