Wurdfierder MCL: "Nog maar één bezoeker per bezoekuur per patiënt"

14 mrt 2020 - 15:30

It MCL beheint it tal minsken dat op besite komme mei yn it sikehûs. Dat lit wurdfierder Gerard Akkerman witte. "Als er bezoekers willen komen bij mensen die ziek zijn, mag er maximaal één persoon per bezoekuur per patiënt langskomen. We willen zo weinig mogelijk mensen in het ziekenhuis die daar niet direct hoeven te zijn."

MCL - Foto: ANP

Neffens Akkerman is it MCL net it iennichste sikehûs dat dizze maatregel nimt. "Deze afspraken, om de bezoekregeling te beperken, zie je overal in ziekenhuizen ontstaan nu. Nu het virus steeds moeilijker te traceren is, wil je alles voorkomen wat niet nodig is, om zo risico's op besmettingen te lopen. Alle maatregelen die wij nemen, zijn erop gericht om mensen die niet direct bij ons hoeven te zijn, om die ook niet binnen te laten komen."

De maatregel is wichtich foar it sikehûs, om sa de kâns op besmetting sa lyts mooglik te hâlden. "Dat is ook om ons eigen personeel te beschermen, zodat we zo goed mogelijk door kunnen draaien en er kunnen zijn voor de mensen die ziek zijn en ons nodig hebben."

Wurdfierder Gerard Akkerman fan it MCL

Trefwurden: 
Ljouwert MCL coronafirus
(advertinsje)
(advertinsje)