SC Hearrenfean-trainer Jansen: "Ik had een volgende stap willen maken"

08 mrt 2020 - 08:03

SC Hearrenfean ferlear sneontejûn yn it Abe Lenstra Stadion fan Ajax mei 1-3. Yn de earste helte wiene it de spilers fan It Hearrenfean dy't better spilen, mar it slagge harren net om doelpunten te meitsjen. Yn de twadde helte luts Ajax mei trije doelpunten efter inoar de wedstriid nei him ta. Foar trainer Johnny Jansen is it in wedstriid fan 'mixed feelings.' Hy hie yn de wedstriid in nije stap sette wollen mei it alvetal. Dat slagge net, mar foar it publyk wie it in moaie wedstriid.

Hveen Ajax 1

"Ik baal gewoon enorm. Je moet weer een volgende stap gaan maken en als ik naar de eerste helft kijk, denk ik: dat doen we echt goed. Er zijn momenten dat het beter kan, daar ben je trainer voor, maar ik ben hartstikke tevreden. Maar in de tweede helft zijn er momenten dat je in moet grijpen, dan laat je goals liggen. Details worden steeds bepalender voor het winnen. En voor dit jonge elftal is dat de volgende stap, die ik wel had willen maken," seit haadtrainer Johnny Jansen nei de wedstriid.

Earste helte: 'Dit hie moatten'

"In de eerste helft zaten er zeker meer mogelijkheden waar we meer uit hadden kunnen halen. Uiteindelijk heb je de eerste helft mogelijkheden gehad, en zelfs in de tweede helft heeft Joey nog een schot vanaf de '16 gehad die de keeper prima pakte. Ik denk dat we de eerste helft tot de 1-0 heel veel goed hebben gedaan. Dan is het balen dat je de wedstrijd binnen no-time uit handen geeft," jout Jansen oan.

Nei de earste tsjingoal, wie de wedstriid foar Hearrenfean fuort. "Dat zat ook in de eerste helft, dat je zoveel energie geeft en je in de pauze denkt: dit had gemoeten. Dan krijg je een tegengoal en dan komt de teleurstelling: dit kan niet, dit klopt niet. Dan knapt er even iets en is het weg. Ejuke is een meerwaarde, een parel voor Heerenveen, maar hij moet 'm er wel inschieten."

Hveen Ajax 2

Kompliminten foar keeper Onana

Middenfjilder Joey Veerman hat dochs wat in wrang gefoel oan de wedstriid oerholden. "Ik had zelf het gevoel dat we de controle hadden, maar Ajax had de bal. Wij waren veel aan het lopen. In dit soort wedstrijden moet je de kansen die je krijgt afmaken. Daarom hou je aan deze avond een naar gevoel over. We moeten ze erin schieten. Je houdt het op zich goed dicht, maar in no-time krijg je drie goals tegen. We kunnen goed counteren, dat nemen we mee naar Willem II."

"We moeten gewoon 1-0 voor komen," seit Joey Veerman. Hy sjocht werom op in kâns fan Alen Halilovic dy't mislearre. "Alen kan daar ook niets aan doen, het gebeurt iedereen een keer in z'n carrière dat je zo'n kans mist. En ik moet zeggen dat ik bij mijn eigen schot al aan het juichen was, maar Andre Onana pakte hem wel aardig. Hij is echt niet normaal. Bizar. Hij kan heel goed keepen. Compliment aan hem."

Hveen Ajax 3

Rodney Kongolo: "Als je op voorsprong komt, wordt het een heel andere wedstrijd. Nu blijft het 0-0 eerst en Ajax is een goed team dat kansen creëert en kan scoren. In de eerste helft hadden wij minimaal één of twee keer kunnen scoren. Dat doen we niet."

En dan giet it fan 0-0 nei 0-3 yn goed seis minuten. "We hadden moeten hergroeperen en de rust moeten bewaren. Dan krijg je die doelpunten om de oren. We moeten bij de les blijven en dan hebben we niet gedaan. Het is jammer, er was meer uit deze wedstrijd te halen," seit Kongolo.

"Klik met het publiek"

Feit wie wol dat SC Hearrenfean yn de earste helte foar in útferkocht stadion in goede wedstriid spile. "Het positieve is dat dat de discipline en samenwerking in de eerste helft echt top was. En we hebben de klik met het publiek. In de eerste helft geniet het publiek van een goed Heerenveen, de tweede helft minder, maar het publiek blijft er achter staan omdat ze een ploeg zien die knokt. Dat hebben we dit jaar toch voor elkaar gekregen," tinkt trainer Jansen.

Veerman sjocht der wat minder bliid op werom. "Achteraf hebben de supporters er ook niet veel aan, want je blijft met lege handen achter."

(Advertinsje)
(Advertinsje)