Bûnscoach Jeroen Otter: "We hebben de oude Sjinkie weer gezien"

16 feb 2020 - 20:09

Bûnscoach Jeroen Otter is tige optein mei de rentree fan Sjinkie Knegt ôfrûne wykein by de wrâldbeker yn Dordrecht. "We hebben de oude Sjinkie weer gezien vanmiddag. Het is ongelofelijk."

Knegt syn lêste wedstriid wie mear as in jier lyn. Begjin 2019 rekke er ferwûne nei in ûngelok mei de houtkachel. Otter seach dat syn pupil ôfrûne freed noch wat muoite hie. "Voor het eerst sinds 14 maanden stond hij op het ijs in een wedstrijd. Hij was zoekende, het liep niet helemaal. Maar dan wint hij de B-finale op zaterdag."

'Verbrand been of niet, je kan me wat'

It liket derop dat Knegt wer hielendal fit is. Dat tinkt Otter ek. Mar wichtiger noch, Sjinkie is noch altyd dy wrâldtopper op it iis. "Fysiek gezien staat hij precies waar wij denken dat hij staat. Dat kunnen we namelijk goed meten. Maar er is helemaal niks van zijn race-instinct verloren gegaan. Het lijkt wel of hij gretiger is dan ooit om zich te bewijzen. Hij wil aan de wereld laten zien, je bent nog lang niet van me af. Het maakt me geen zak uit dat ik er veertien maanden uit ben geweest. Verbrand been of niet, je kan me wat. Dat is waar topsport om gaat, die emoties, helemaal gaaf."

Yn de relay fan sneintemiddei, dêr't Nederlân mei Knegt in sulveren medalje pakte, seach Otter de âlde Sjinkie wer. "Daar doet hij dingen waarvan ik denk, dat is puur intuïtie. Als je erover na had gedacht, had je het niet gedaan. Heerlijk. In september of oktober van dit jaar staat hij weer waar hij hoort, bij de wereldtop."

(advertinsje)
(advertinsje)