Fryske klups ferslein troch ferstjerren De Wagt: "Dit komt wol hurd oan"

20 jan 2020 - 16:47

Ald-fuotballer en fuotbaltrainer is sneintemiddei Chris de Wagt (34) ferstoarn. De Wagt fuotballe fiif seizoenen foar SC Cambuur en waard yn 2017 oansteld as trainer fan Jong SC Hearrenfean. Beide klups reagearje ferslein op it ferstjerren fan de Snitser.

Foto: OrangePictures

De Wagt waard yn syn karriêre by SC Hearrenfean twa kear konfrontearre mei kanker. "In deze zware en intensieve periode vond De Wagt af en toe zelfs nog de kracht en energie om te assisteren binnen de jeugdopleiding van SC Heerenveen. Dat deed hij dan vol overgave, vol bezieling", seit de klup.

"Met De Wagt verliest SC Heerenveen een gedreven vakman en een geliefde collega. De club wenst zijn vrouw Mariëlle, hun kinderen Vajenn en Novan, familie, vrienden, collega's en iedereen die hem kende ontzettend veel kracht en sterkte toe."

SC Cambuur

Ek Cambuur is bot oandien troch it ferstjerren fan de âld-ferdigener. "Zijn oud teamgenoten omschrijven hem als een warme en vrolijke persoonlijkheid en iemand die altijd voor anderen klaar stond. Nog regelmatig kwam Chris een wedstrijd van onze club bezoeken en onlangs was hij nog aanwezig bij het bekerduel tussen SC Cambuur en Feyenoord", skriuwt de klup.

"SC Cambuur wenst alle familie, vrienden en overige nabestaanden enorm veel sterkte met dit enorme verlies."

Henk de Jong en Peter van der Vlag oer Chris de Wagt

Peter van der Vlag is no keeperstrainer fan Cambuur en spile fan 2005 oant en mei 2009 mei De Wagt. "Chris is een voetbaldier en bovenal een hele lieve jongen. Hij wist er heel veel vanaf, dat merkte je als speler al. Chris was niet de snelste, maar door zijn inzicht stond hij altijd goed. Dat heeft hem toch in het eerste van Cambuur gebracht", fertelt Van der Vlag.

Dit komt wol hiel hurd oan.

Cambuur-trainer Henk de Jong

De ympakt is ek grut op trainer Henk de Jong: "Trije wiken lyn wie hy noch by ús. Doe ha we nei de wedstriid noch moai sitten. It wie in hiel enerzjike, freonlike en kundige jonge. Dit komt wol hiel hurd oan."

Dat De Wagt pas 34 jier wie, set Van der Vlag wol oan it tinken: "Je moet van het leven genieten, want voor je het weet is het klaar. Het is de omgekeerde wereld. Ouders moeten hun kind wegbrengen, zo hoort het niet te zijn. Dat doet wel heel veel pijn."

Ferslachjouwer Arjen de Boer en Ronnie Pander

(advertinsje)
(advertinsje)