Frysk bedriuw wint ynnovaasjepriis op grutste technologybeurs yn Las Vegas

03 jan 2020 - 07:38

RelieVR en Hydraloop Systems fertsjintwurdigje Fryslân takom wike op de grutste technologybeurs yn de wrâld, de Consumer Electronics Show yn Las Vegas. RelieVR hat in virtual realitybril makke foar pinebestriding en Hydraloop makket in wetterfiltersysteem dat der foar soarget datst minder wetter ferbrûkst. Sabine Stuiver fan it Ljouwerter bedriuw Hydraloop Systems wol graach de Amerikaanske merk feroverje.

Consumer Electronics Show - Foto: Wikimedia Commons

"Wij zijn één van de meest vijftig meest hightech-innovatieve bedrijven van Nederland, en samen met prins Constantijn en staatssecretaris Mona Keizer mogen wij mee naar Las Vegas om daar de meest innovatieve Nederlandse producten te laten zien op het gebied van 'consumer goods,' seit Stuiver. "Men verwacht meer dan 200.000 bezoekers, de grootte is gigantisch. Er zijn drie verschillende venues in Las Vegas, elk ter grootte van de RAI in Amsterdam."

Wetter op 'e nij brûke

Sy leit út wat har bedriuw eins docht. "Wij hebben een water recyclestysteem ontwikkeld, een apparaat zo groot als een koelkast waarmee je je eigen bad-, douche- en wasmachinewater kunt reinigen. Zo kun het weer gebruiken. Wij hebben een techniek ontwikkeld zonder filter, omdat die altijd verstoppen en onderhoud vergen. Wij hebben een systeem ontwikkeld dat helemaal zelfreinigend is en geen filters gebruikt. Dan heb je erg een omkijken naar."

Yntree nei Amearika

It bedriuw sit yn Ljouwert, mar wol ek graach yn Amearika úteinsette. "De beurs is voor ons een entree in Amerika, we hebben daar een kantoor geopend. We hebben een wereldproduct, want waterschaarste is een wereldprobleem. Wij worden daar gepositioneerd, er komen heel veel pers, investeerders en bedrijven op zoek naar partners."

Partners fine

It smyt neffens Stuiver al wat op. "Wij hebben ons product ook ingediend om mee te dingen voor een innovatieprijs. Wij hebben gewonnen in onze categorie, 'sustainability, ecodesign and smart energy,' die hebben wij gewonnen. Er zijn maar twee bedrijven van de twaalf categorieën die een prijs hebben gewonnen. Je gaat er nog niet meteen vanuit dat je een deal sluit, maar wat we hopen is dat we de juiste partners vinden die daar voor ons aan de slag kunnen gaan."

Sabine Stuiver fan Hydraloop Systems

(advertinsje)
(advertinsje)