Advocaat Tjalling van der Goot: "Ik hoef geen sympathie voor een zaak of verdachte te hebben"

31 des 2019 - 13:17

Het was een bijzonder jaar voor advocaat Tjalling van der Goot. Hij stond de 33 blokkeer-Friezen bij in de rechtszaal. Bovendien is hij de advocaat van de man die verdacht wordt van de moord op collega-advocaat Derk Wiersum. "Ik hoef geen sympathie voor een zaak of een verdachte te hebben. Dat speelt geen enkele rol."

Tjalling van der Goot

Alleen al gezien de logistieke uitdaging van het verdedigen van 33 mensen was de zaak tegen de 33 blokkeer-Friezen erg interessant. "Ook op juridisch vlak was het een leuke uitdaging", vertelt Van der Goot. "Er zijn artikelen uit het wetboek gehaald, die eigenlijk nooit worden gebruikt. Dat maakt het voor een advocaat heel nieuwsgierig."

Zaak Derk Wiersum

Over het verdedigen van de man die verdacht wordt van de moord op collega-advocaat is Van der Goot duidelijk. "Wij verdedigen de rechten niet de daad van mensen. Dat maakt dat je mensen bijstaat die verdacht worden van heel gruwelijke feiten. Wat ik zelf vind, is niet zo belangrijk. Ik hoef geen sympathie voor de zaak of de verdachte te hebben. Dat speelt geen enkele rol."

(Advertentie)
(Advertentie)