Cambuur-ferdigener Schouten: "Uiteindelijk gaat het om doelpunten maken"

20 des 2019 - 06:33

In sterk spyljend SC Cambuur hat tongersdei yn eigen hûs de KNVB-bekerwedstriid mei 1-2 ferlern fan Feyenoord. Cambuur-ferdigener Erik Schouten is net bliid mei it ferlies tsjin Feyenoord: "We balen ontzettend, ik denk dat er vandaag één ploeg was die heel graag wilde winnen, en dat waren wij. We speelden zoals we altijd willen spelen, ook tegen het grote Feyenoord. Dat is heel goed gelukt. Maar uiteindelijk gaat het om doelpunten maken, dat hebben wij verzuimd."

Reaksjeberjocht Cambuur-Feyenoord

Fan tefoaren wie der in oare ynskatting fan de tsjinpartij makke. "We hadden eigenlijk verwacht dat Feyenoord in de tweede helft wat hoger druk zou zetten, maar dat gebeurde niet. En dan zie je dat ze gevaarlijk zijn vanuit de counter. Dat wisten we van tevoren, maar dan gebeurt het toch. En dan maakt Berghuis een wereldgoal," fertelt Schouten.

Fernuvere

Dat hat him wol fernuvere. "Ja, eigenlijk wel. ik had gedacht dat ze volle bak druk zouden zetten en het ons heel moeilijk zouden maken. Dat was het eigenlijk niet tot de zestien meter. Maar het is ook een kwaliteit dat ze het land schoon houden."

Doelpunt pakke, wedstriid pakke

En dan is it in ferhaal fan: wa't in doelpunt makket, pakt de wedstriid. "Zo zie je maar, die jongens hebben individuele kwaliteiten. Berghuis schiet 'm even de kruis in terwijl hij daarvoor nauwelijks zichtbaar was. Dat is de kwaliteit van topspelers. Wij moeten snel de trekker overhalen, dan wordt het een ander potje. Maar vandaag mocht het niet zo zijn," jout Schouten oan.

It like oarsom

It wie lykwols wol spannend, nei't in penalty foar de 1-1 soarge. It seach der goed út foar Cambuur, de ploech begûn te swingen. Schouten: "Dat gevoel hadden wij ook, ik dacht dat wij eerder de 2-1 zouden maken. Maar het is niet anders. De prioriteit ligt misschien wel bij de competitie, maar deze wilden we maar wat graag winnen. En als je zo speelt dan kan het ook, dan maak je kans. Zelfs tegen Feyenoord."

It bekeraventoer sit der op. Schouten rjochtet him op de folgjende wedstriid, tsjin Excelsior. "We willen drie punten pakken, daar gaan we alles aan doen," seit Erik Schouten.

Trefwurden: 
Cambuur fuotbal Feyenoord
(Advertinsje)
(Advertinsje)