Danny Noppert begint aan tweede WK: "Eigenlijk wil ik dit toernooi winnen"

18 des 2019 - 19:00

"Eigenlijk wil ik dit toernooi winnen. Of dat realistisch is? In Amsterdam haalde ik de finale, dus waarom niet?" Met die instelling begint Danny Noppert (28) uit Joure donderdagavond aan zijn tweede wereldkampioenschap darten: hij doet mee aan de PDC Darts.

Hieronder blikt Danny Noppert vooruit op zijn tweede wereldkampioenschap

Donderdagavond, rond negen uur, staat de confrontatie met Callan Rydz uit Engeland op het programma. Rydz won afgelopen maand toch wel verrassend, tijdens een spannende partij tegen Steve Lennon.

"Meer ervaring"

"Het is een talentvolle speler", vertelt Danny Noppert. "Ik heb zijn wedstrijd even bekeken. Toch denk ik dat ik de betere speler ben, met meer ervaring op televisie. We gaan het zien. Ik wil in alle gevallen deze donderdagavond winnen. Dan zou ik zondag tegen Kim Huybrechts spelen. Daarna zien we wel verder."

Afgelopen jaar won Noppert tijdens zijn debuut op het PDC-wereldkampioenschap nog zijn eerste wedstrijd van Royden Lam uit Hongkong (3-0). Een ronde later verloor verloor hij van de Duitser Max Hopp. Hij miste toen te veel dubbels en ging onderuit met 3-0.

Foto: Orange Pictures

Dit jaar hoeft de Fries pas in de tweede ronde in actie te komen. Dat komt doordat hij momenteel in de top 32 van de wereldranglijst staat. Die ranglijst van het dartbond, de 'Order of Merit', telt alle resultaten van de afgelopen twee jaar bij elkaar op.

Met een goede score op het WK kan Noppert zomaar nog eens hogerop klimmen in het klassement. "Je kunt heel grote sprongen maken wanneer je het goed doet. Dat wil ik natuurlijk wel, want hier werk je het hele jaar naartoe."

Verhuisd

De afgelopen maanden waren druk voor Noppert. Hij verhuisde naar een andere woning, maar woont nog altijd in Joure.

"Op de zolder heb ik een dartruimte gemaakt. Daar heb ik de afgelopen weken met meerdere mensen getraind. Dat is fijn, om je goed voor te bereiden. Ik voel me relaxed. Ik heb er zin in!"

Noppert draait nu alweer bijna twee jaar mee als 'fulltime-prof' bij de professionele dartbond. Hij zegde zijn vaste baan als heftruckchauffeur op, zodat hij zich volledig op het darten kon richten.

Het wereldkampioenschap darts van profbond PDC in Londen is het grootste toernooi van het jaar. De wedstrijden worden gespeeld in het Alexandra Palace, in het noorden van de Engelse hoofdstad. Voor de winners van de finale, die op 1 januari 2020 plaatsvinden, ligt een half miljoen pond aan prijzengeld klaar.

Trefwoorden: 
WK Danny Noppert darten
(advertinsje)
(advertinsje)