Sportcast: "Cambuur moet gewoon kampioen worden"

02 des 2019 - 16:05

Het was weer een mooi weekend voor de Friese betaald voetbalclubs. Heerenveen won met 3-2 van Vitesse en Cambuur won met 3-1 van Jong AZ. In deze Sportcast hebben we hier uitgebreid aandacht voor. Geert van Tuinen en Andor Faber zijn deze keer de analisten. Als speciale gast praat ook oud-Omropmedewerker Jan Vincent van Zuiden mee. De presentatie is in handen van Arjen de Boer.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

De overwinning van Heerenveen was mooi, maar toch met name bijzaak. De wedstrijd stond namelijk in het teken van de ernstig zieke Chris de Wagt, jeugdtrainer bij Heerenveen. Bij onze analisten was er dan ook veel respect voor de manier waarop Heerenveen aandacht gaf aan De Wagt. De Wagt is onder andere oud-speler van SC Cambuur. Andor Faber vindt dat ook die club De Wagt een hart onder de riem zou moeten steken.

Voor Heerenveen begon de wedstrijd niet al te best: binnen 20 minuten stond Vitesse met 2-0 voor. Met name verdediger Ibrahim Dresevic maakte geen sterke indruk. Jan Vincent van Zuiden is dan ook nog wat gematigd over het centrale duo bij Heerenveen: "Botman vind ik een geweldenaar, maar Dresevic maakt op mij niet een onuitwisbare indruk."

Geert van Tuinen vindt het nog weleens wat 'te lief' bij Heerenveen: "Dat moet eruit en dan halen ze met twee vingers in de neus de play-offs."

"Het was gewoon een fout"

Cambuur kwam op achterstand tegen Jong AZ. De goal van Jong AZ ontstond na een foute pass van keeper Sonny Stevens. Na afloop sprak Henk de Jong van een ingecalculeerde tegengoal. Geert van Tuinen wilde daar niets van weten: "Hij zegt dat alleen maar om Stevens in bescherming te nemen." Andor Faber vond het onzin als dat inderdaad het geval is: "Hij moet gewoon zeggen 'het is een fout van Stevens', klaar."

Cambuur heeft zijn koppositie verstevigd. Jan Vincent van Zuiden en Geert van Tuinen zijn nog voorzichtig, maar Arjen de Boer durft de uitspraak: "Cambuur moet gewoon kampioen worden" nu wel aan.

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast iedere maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(advertinsje)
(advertinsje)