Henk de Jong: "Hiel tefreden mei hoe't wy spile hawwe"

08 nov 2019 - 23:22

"It earste healoere wiene wy top. Ik bin hiel tefreden mei hoe't wy spile hawwe. En dat yn in útwedstriid tsjin sa'n ferdigenjende ploech." Dat sei Cambuur-trainer Henk de Jong freedtejûn nei ôfrin fan it duel mei Roda JC yn Kerkrade. De Ljouwerters wûnen foar it earst yn de skiednis út tsjin Roda: 1-2.

Henk de Jong

Hoewol't syn ploech benammen yn de begjinfaze goed spile, hold De Jong in slach om 'e earm. "Wy kinne net alles yn ien kear ha. Wy binne yn juny opnij begûn mei dizze ploech en no steane wy nei fjirtjin wedstriden boppe-oan. Dat is unyk. Ik genietsje fan myn minsken."

Jacobs: "Iets te spannend"

Foar middenfjilder Jamie Jacobs wie it in enervearjende jûn. "Ja, wat mij betreft iets te spannend. Ik vind dat we het eerste uur hartstikke goed hebben gevoetbald en dan vergeten we eigenlijk door te drukken. We hadden het gevoel dat we het in het eerst half uur al af konden maken. Dat hebben we niet gedaan en toen werden we slordig. Roda kwam goed terug. We winnen uiteindelijk nog, maar het was spannend."

Jamie Jacobs

De iepeningstreffer fan de Ljouwerters kaam op namme fan Jacobs. "We hebben het de afgelopen week op de training geoefend. In principe was het een drie-tegen-twee. De keeper stond in de korte hoek, dus ik kon hem rustig in de lange hoek schuiven."

"In het eerste half uur speelden we echt hartstikke goed", neffens Jacobs. "We vergeten in de laatste fase goed af te ronden, daardoor krijgen we het later nog lastig. We mogen terugkijken op een goed eerste half uur."

"Genoeg kwaliteit"

By de 1-1 hie Cambuur it efkes dreech. "In het begin van de tweede helft hadden we het ook even lastig, maar ik denk dat we het daarna goed hebben opgepakt. We hebben de rust bewaard en zijn ons ding blijven doen. Dan zie je dat we genoeg kwaliteit hebben om deze wedstrijd ook binnen te slepen."

Foto: Orange Pictures

"We waren in de allerlaatste fase niet goed. We kwamen er wel, maar of we stonden niet goed of we schoten de bal niet goed in. Dat is zonde. We hebben genoeg kansen gehad, maar dat biedt in ieder geval genoeg uitzicht voor de volgende wedstrijden. Dan vallen ze misschien weer wat makkelijker", sei Jacobs.

"Het kwam ook omdat zij na dertig minuten wat anders gingen spelen. Ze gingen 4-4-2 spelen en toen werd het wat lastiger om Robin en mij vrij te krijgen. In de tweede helft ging dat al stukken beter. We hadden even een opbouwmomentje nodig, zodat we er weer doorheen konden spelen. Uiteindelijk hebben we dat prima gedaan."

Trefwurden: 
SC Cambuur fuotbal Roda JC
(Advertinsje)
(Advertinsje)