Filmtip Noordelijk Film Festival : As myn filmhert in kompas wie en Look@me

08 nov 2019 - 11:44

Het Noordelijk Film Festival is woensdag begonnen in Leeuwarden. Iedere dag van dit festival geeft de Friese regisseur Bart Dokter een filmtip. Deze vrijdag deel 3 met As myn filmhert in kompas wie en Look@me. Het filmfestival duurt tot en met zondag 10 november.

Foto: Noordelijk Film Festival & Lars Hoekstra

"Mijn filmtip voor vandaag is As myn filmhert in kompas wie. Hierin wordt uitgelicht hoe het filmklimaat er in Friesland bij ligt, iets dat mij erg interesseert en na aan het hart ligt. Bovendien zijn hierin twee Friese makers aan het woord die ik erg respecteer, namelijk regisseurs Rutger Veenstra en Mirjam de With. Ook ben ik erg benieuwd naar Look@me. Ook een Fries initiatief, dit jaar voor het eerst in samenwerking met Eye! Er gebeurt veel vanuit filmend Friesland en dat is goed."

As myn filmhert in kompas wie, 18.15 uur (première) - Een FryslânDOK van Annet Huisman waarin de Friese filmmakers Mirjam de With en Rutger Veenstra hun licht laten schijnen over het noordelijke aspect in hun werk.

Look@me, 14.00 uur (besloten voorstelling) - Tijdens het project Look@me x mbo hebben zo'n honderd studenten van D'Drive in Leeuwarden en het Mediacollege Amsterdam samen films gemaakt onder begeleiding van professionele filmmakers. De persoonlijke verhalen van de studenten staan centraal.

(advertinsje)
(advertinsje)