Jordy van Deelen vier maanden aan de kant met afgescheurde knieband

07 nov 2019 - 14:04

Cambuur verdediger Jordy van Deelen heeft in de wedstrijd tegen NEC afgelopen vrijdag een blessure aan zijn knieband opgelopen. De wedstrijd eindigde in 0-0, maar in de eerste helft viel Van Deelen uit met een blessure.

Foto: Orange Pictures

Van Deelen botste in de 20e minuut op een tegenstander en kon niet verder spelen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat er sprake is van een afgescheurde knieband. "Ik voelde gelijk na die botsing dat er iets mis was in mijn knie. Dan hoop je dat het meevalt, dat het een kleine verrekking is of zo, maar helaas is gebleken dat dat niet zo is. Het enige positieve is dat het gelukkig geen kruisband is," zegt Van Deelen.

Niet de eerste blessure aan de knie

De rechtsback lag er vorig jaar bijna een heel seizoen uit met een kruisbandblessure. De speler was bang dat dat nu weer het geval was.

Omrop Fryslân maakte vorig seizoen deze reportage over de revalidatie van Van Deelen.

Dat is dus niet het geval en dat kun je een geluk bij een ongeluk noemen. Van Deelen wordt volgende week al geopereerd en denkt dat de revalidatie zo'n drie tot vier maanden duurt. Voor een kruisbandblessure staat een minimale revalidatietijd van zo'n negen maanden.

Volgens Van Deelen heeft hij wel een mentale tik gekregen van deze nieuwe blessure, maar hij is ondertussen weer strijdbaar om op zijn oude niveau terug te keren. "Het ging eindelijk weer lekker. Ik heb de hele voorbereiding meegedaan, de hele rechterkant ging ik over. En dat gebeurt dit. Ik moet de knop nu snel omdraaien en keihard gaan werken."

Geert van Tuinen in gesprek met Jordy van Deelen

(advertinsje)
(advertinsje)